Może i uciekli ale skąd ta pewność? A może też nie wszyscy? I tych 8 jak będzie skazanych to na podstawie jakichś dowodów. A że nie będą to dowody z tyłka dla mnie świadczy to że jest ich 8 a nie 800. I z tego wynika że na resztę nie mają dowodów więc ta 8 musiała imo jednak coś przeskrobać. No i zakładam że sąd jest normalniejszy od policji.No tak jak pisałem kibole/chuligani uciekli, a kibice w liczbie gigantycznej dostaną nie słuszne zakazy stadionowe. Wielki sukces policji![]()
No można było, kibice byliby zadowoleni, a zapełnione trybuny lepiej by wyglądały niż te puste które były. Ale widocznie nie chciano tego wszystkiego i z tym też trzeba się pogodzić.Nie mam pretensji. Przedstawiłem tylko alternatywną i lepszą wersje jak można było to rozegrać.
No i te parę narzędzi świadczy że ich właściciele nie szli tylko kibicować Legii. Reszta fakt, pewnie chciała zobaczyć mecz i niesłusznie została postawiona na równi z tamtymi ale nie twierdzę że tak było.Nikogo nie usprawiedliwiam, a już tym bardziej w głupi sposób. Nabijam się, że „blisko 800 chuliganów” jak broń miało parę kastetów, rac, i… widelec![]()
To podaj, albo niech lepiej Wilmore poda z akt policyjnych że tych przedmiotów było kilka. Zresztą co to za różnica. Były i dobrze że zostały odebrane ich właścicielom.Jak reszta przedmiotów? Mi nic o nich nie wiadomo. Weź podaj jakieś źródła. Bo chce zobaczyć te chuligańskie noże, siekiery, kije bejsbolowe, maczugi, miecze, czołgi, głowice nuklearne…
Chyba słabo słuchałeś skoro porównujesz jedno z drugim. Legioniści szli spokojnie ulicą, dopadli ich policjanci i nawalali pałami bez powodu? Tu jednak policja została sprowokowana (przez grupkę debili ale jednak) co opisują sami poszkodowani. Później jeszcze jak opisuje autor artykułu rzucono w policję racami. Oczywiście to jest nic i to samo co działo się w prlcloner pisze:Żenada co sie w tej Polsce dzieje. Opowiadali mi nie raz starsi znajomi, jak to było w prl, jak to trzeba było uciekać przed milicją, bo można było za wszystko dostać, teraz ku^wa nadchodzi gorsze. Nie trzeba nic robić, zeby dostać (czymkolwiek, np. pałką, gazem, etc.).
Nie wiem nie byłem tam, jednak źródła anty policyjne oprócz tego że policja działa mniej więcej jak w prl mówią także że dziennikarzom zabroniono wyjawić te dowody obciążające policję i przez to jak wiadomo TV kłamie. Co najmniej dziwne bo kto komu broni iść do sądu albo choćby anonimowo przekazać te dowody aby inni na ich podstawie walczyli z policją skoro sami boją się o pracę czy coś tam jeszcze.Jeszcz Ci Yukasz napiszę, bo ostatnio zapomiałem. Policja odbierała komórki itd. a potem metodycznie kasowała wszytskie zdjęcia i filmy z akcji policji. To tyle w kwestii szukania sprawiedliwości.