Ja NIC nie dowodzę. Ja stwierdziłem że DLA MNIE był najlepszy i opisałem dlaczego. Jeżeli widziałeś gdzieś że DOWODZIŁEM jego wyższości to wybacz ale nie znasz chyba znaczenia słowa "dowodzić". Tutaj masz definicję dowodu w rozumieniu ogólnym:rkoeman pisze:ale juz osobnik ktory dowodzi o wyzszosci van bastena nad maradona czy yazida na reszta swiata niech postara sie to argumentowac inaczej niz subiektywnoscia odczuc
Ja nie dowodziłem ŻADNEJ prawdziwości tego że van Basten jest najlepszym piłkarzem w historii (co w tym wypadku było twierdzeniem). Ja napisałem dlaczego jest najlepszy DLA MNIE i nikogo nie starałem się o tym przekonać (przytocz proszę fragmenty mojej wypowiedzi które mówią inaczej- jeżeli takie znajdziesz). Dlatego wybacz ale albo nie czytasz dokładnie postów osób z którymi prowadzisz dyskusję, albo nie potrafisz ich prawidłowo interpretować.Dowód to rozumowanie analityczne, dedukcyjne lub inne, które prowadzi do wykazania prawdziwości pewnego twierdzenia przy użyciu umownie dopuszczalnych i uznanych środków jak aksjomaty, zasady rozumowania oraz założenia twierdzenia.