Owszem, Leo jest trenerem słabszym od Hiddinka czy Terima, ale nie porównuj kadry Polski 2008 do Rosji czy Turcji 2008, bo narażasz się tylko na śmieszność. Tam trener miał do dyspozycji nawet lepszych piłkarzy, niż Grecja 2004, a po stokroć lepszych od Żurawskiego i spółki.
Pazdan miał 21 lat w trakcie turnieju. W tym wieku piłkarz powinien już szlifować swoje umiejętności, a nie czekać na swoją szansę - więc powołanie go jako zmiennika na wiele pozycji, a przede wszystkim młodego zdolnego nie było złym wyjściem. Lepsze to niż powołanie takiego Wichniarka, który by siedział na trybunach i narzekał, że nie dostał szansy.
Wiedziałem, że się na to złapiesz.Widziałeś może w naszej kadrze na Euro kogoś kto dobrze gra głową i można go nazwać nawet polską podróbką Drogby bądź Eto`o???
A czy przed euro widziałeś choć jednego piłkarza dobrze grającego głową, którego można było powołać? Było dwóch - Zahorski i Saganowski.
I nie pisz mi tu o Eto'o jako o piłkarzu o podobnej charakterystyce do Drogby, bo odechciewa mi się z Tobą dyskutować. Podobną charakterystykę doń ma od biedy Smolarek.
Polacy i ich zamiłowanie do pięknych porażek - teraz wypomina się Leo bylejakość ostatnich eliminacji - tyle że awansowaliśmy, co dla Janasa czy innych polskich tęgich móżdżków było poza zasięgiem. Teraz też zagraliśmy jeden mecz kiepsko i już niemalże żałoba narodowa - szkoda tylko, że Polaków na boisku było 11, bo dwóch więcej i Lech by ogłosiłby żałobę.
Kończąc - ktoś chyba na głowę upadł oczekując, że ta reprezentacja za pierwszym razem w takim składzie i drugim razem w ogóle ze Słowenią zagra pięknie i efektownie. Zgoda, powinni byli wygrać, ale wcale nie musieli, to nie był taki łatwy rywal.
Zresztą czeher, jeśli sądzisz, że nasza grupa eliminacyjna do ME była grupą zespołów w przebudowie, to co powiedzieć o naszej obecnej grupie? Najstarsza reprezentacja ever - Czechy, reprezentacja 11 drwali - Słowenia, reprezentacja dwóch gwiazd - Słowacja, reprezentacja jednej gwiazdy i 10 drwali - Irlandia Północna, San Marino. Przy tym zestawie zestaw: Serbia, Belgia, Portugalia, Kazachstan, Finlandia, Azerbejdżan i Armenia wydaje się istną mission impossible.