Obojętnie w jakim to kontekście, za zaslugi można tylko medale otrzymywać, a nie stołki.widzę, że dalej króluje typowo polskie bagienko, w którym dawne zasługi to nic,
Obecnie nasza reprezentacja gra słabo, ostatnie mecze to dobitnie pokazały. Beenhakker nie ma pomysłu na reprezentacje, a jak ma pomysł, to mu jego realizacja nie wychodzi, wybierajcie co Wam bardziej pasuje. Skoro wymyślił na mecz ze Slowenia grę jednym napastnikiem, to nie moze to być napastnik, który kreuje grę jak Piszczek, on gra podobnie do Zurawskiego (zaraz mnie tu powieszą). Tutaj powinien byc typowy egzekutor, wszystkie piłki na niego i zakaz wracania sie, czyli Wichniarek, czy np. Matusiak powinni pasować moim zdaniem do tego sposobu gry. Brakuje także pomysłu na defensywę, czy gramy 4 w linii? czy może archaiczną 3? Co mecz to inaczej w środku pola, albo gramy dwoma defensywnymi typu Lewandowski - Dudka, albo z ofensywnym Rogerem. Skrzydła to też ostatnio parodia, jedynie na Kubę Blaszczykowskiego nie mozna powiedziec złego słowa, chłopak jest jakby z innej bajki, gra tak, jakby nie był Polakiem
Jeśli Beenhakker chce utrzymać posadę powinien ustalic na mecze kadry jedną stałą kadrę, i to obojętne od rywala, z taką Portugalią musimy grać tak samo jak np. z tą pie%do%oną Słowenią. Ja oczywiście na dzisiaj mam pomysł, ale są to tylko rozważania mało realne
Po tym co napisałem, wychodzi mi następująca reprezentacja Polski:
bramkarze:
Boruc, Fabianski, Kowalewski, Zaluska
lewi obroncy:
Gancarczyk, Bronowicki, Kowalczyk, Sznaucner
srodkowi obroncy:
Zewlakow, Radomski, Kokoszka, Dudka, Bosacki, Jop, Jodłowiec
prawi obroncy:
Golanski, Wasilewski, Wojtkowiak, Baszczynski
lewi pomocnicy:
Boguski, Krzynowek, Grzelak, Kosowski, Szałachowski, Borysiuk
prawi pomocnicy:
Blaszczykowski, Lobodzinski, Piszczek, Peszko, Jeleń
defensywni pomocnicy:
Lewandowski, Bandrowski, Murawski, Kaźmierczak
napastnicy:
Lewandowski, Smolarek, Brozek, Saganowski, Matusiak, Rasiak, Sosin
Z tego wyszła mi następująca pierwsza jedenastka:
Boruc - Gancarczyk, Żewłakow, Radomski, Golański - Boguski, Lewandowski, Bandrowski, Blaszczykowski - Lewandowski, Smolarek
na ławce Fabianski, Bronowicki, Dudka, Krzynowek, Murawski, Brozek, Saganowski i mamy 18. meczową
+ reszta
W polskiej lidze jest wielu ciekawych, wybijających sie graczy, nie zawsze trzeba sięgac po emerytów zzagranicy