Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8737
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: cloner » 08 wrz 2008, 13:34

widzę, że dalej króluje typowo polskie bagienko, w którym dawne zasługi to nic,
Obojętnie w jakim to kontekście, za zaslugi można tylko medale otrzymywać, a nie stołki.

Obecnie nasza reprezentacja gra słabo, ostatnie mecze to dobitnie pokazały. Beenhakker nie ma pomysłu na reprezentacje, a jak ma pomysł, to mu jego realizacja nie wychodzi, wybierajcie co Wam bardziej pasuje. Skoro wymyślił na mecz ze Slowenia grę jednym napastnikiem, to nie moze to być napastnik, który kreuje grę jak Piszczek, on gra podobnie do Zurawskiego (zaraz mnie tu powieszą). Tutaj powinien byc typowy egzekutor, wszystkie piłki na niego i zakaz wracania sie, czyli Wichniarek, czy np. Matusiak powinni pasować moim zdaniem do tego sposobu gry. Brakuje także pomysłu na defensywę, czy gramy 4 w linii? czy może archaiczną 3? Co mecz to inaczej w środku pola, albo gramy dwoma defensywnymi typu Lewandowski - Dudka, albo z ofensywnym Rogerem. Skrzydła to też ostatnio parodia, jedynie na Kubę Blaszczykowskiego nie mozna powiedziec złego słowa, chłopak jest jakby z innej bajki, gra tak, jakby nie był Polakiem :lol: :wink: O obsadzie bramki nie o czym dyskutować, trzeba pogadac z Borucem, dowiedziec sie w czym tkwi problem, dlaczego ostatnio tak dużo pije i mu pomóc (kadra to chyba nie wyjątek, bo ponoc w Celticu było tak samo), to jeden z najlepszych bramkarzy na świecie i on nie moze byc pomijany przy następnych powołaniach, jest na szczescie Fabiański, który powoli nabiera doswiadczenia i moze byc w niedalekiej przyszlosci równie dobrym golkiperem. Kowalewski już sie nie rozwinie, niestety, a Załuska ... był wielkim talentem, ale na poziomie gra dopiero od dwoch sezonów.

Jeśli Beenhakker chce utrzymać posadę powinien ustalic na mecze kadry jedną stałą kadrę, i to obojętne od rywala, z taką Portugalią musimy grać tak samo jak np. z tą pie%do%oną Słowenią. Ja oczywiście na dzisiaj mam pomysł, ale są to tylko rozważania mało realne :wink: Wg mnie kadra powinna grać standardowym 4-4-2. Zadnych bajerów, diamentów, czy c%uj wie czego nie ma sensu tutaj wymyslać. Genialny bramkarz + dwoch stałych stoperów + dwóch bocnych obrońców, którzy nie beda sie bali atakować, to ma byc nowoczesna defensywa + dwóch defensywnych pomocników + dwóch super szybkich skrzydłowych + dwóch napastników, jeden z nich ma być szybki i niekoniecznie z dobrymi warunkami fizycznymi, a drugi w miarę wysoki, tak zeby potrafił ewentualne wrzutki w pole karne albo zgrywać, albo strzelać gole :wink:

Po tym co napisałem, wychodzi mi następująca reprezentacja Polski:

bramkarze:
Boruc, Fabianski, Kowalewski, Zaluska

lewi obroncy:
Gancarczyk, Bronowicki, Kowalczyk, Sznaucner

srodkowi obroncy:
Zewlakow, Radomski, Kokoszka, Dudka, Bosacki, Jop, Jodłowiec

prawi obroncy:
Golanski, Wasilewski, Wojtkowiak, Baszczynski

lewi pomocnicy:
Boguski, Krzynowek, Grzelak, Kosowski, Szałachowski, Borysiuk

prawi pomocnicy:
Blaszczykowski, Lobodzinski, Piszczek, Peszko, Jeleń

defensywni pomocnicy:
Lewandowski, Bandrowski, Murawski, Kaźmierczak

napastnicy:
Lewandowski, Smolarek, Brozek, Saganowski, Matusiak, Rasiak, Sosin

Z tego wyszła mi następująca pierwsza jedenastka:

Boruc - Gancarczyk, Żewłakow, Radomski, Golański - Boguski, Lewandowski, Bandrowski, Blaszczykowski - Lewandowski, Smolarek

na ławce Fabianski, Bronowicki, Dudka, Krzynowek, Murawski, Brozek, Saganowski i mamy 18. meczową 8)

+ reszta 8)

W polskiej lidze jest wielu ciekawych, wybijających sie graczy, nie zawsze trzeba sięgac po emerytów zzagranicy :wink:

Wróć do „Polska”