Re: Koszykówka w Polsce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: Koszykówka w Polsce

Post autor: Yukasz » 11 wrz 2008, 18:57

Jak piłkarska Wisła olewała Superpuchar wystawiając rezerwy pomyślałem szkoda bo mógłby być fajny meczyk ale ich prawo bo prawo im tego nie zabrania. W końcu sparing który wcześniej grali to nie był jakiś tam sparing ale Sparing przez duże S z dodatkiem czerwonego Liverpoolu :lol: I wydawało mi się że nic Wisły nie przebije :roll: Ale żyjemy w Polsce i na odpowiedź długo nie trzeba było czekać - otóż do akcji wkroczył koszykarski Śląsk Wrocław. Dodam że ten sam Śląsk któremu przyznawanie licencji przez PLK może równać się z decyzjami leśnych dziadków z PZPN - takie nieformalne mistrzostwa Polski na najdebilniejszy związek w kraju. A konkurencja jest naprawdę silna i nikt tytułu bez walki nie odda :lol: I tak oto Śląsk dowodzony przez swojego właściciela - pana Siemińskiego który swój klub rozwala od wewnątrz, chcąc udanie rozpocząć nowy sezon i zdobyć jakieś trofeum postanowił wyprzedzić krakowską Wisłę w tej klasyfikacji i... olał ciepłym moczem Superpuchar Polski i w ogóle w nim nie wystąpi :lol2: Zwycięstwo Śląska zdecydowane trzeba przyznać. Bo jak mawiają na łamach pudelka - ważne jest aby w czymś być najlepszym i w tym wygrywać! Obrazek Bo ten kto nie wygrywa ten się cofa - mawiają inni. A ja bym poszedł o krok dalej i na miejscu Śląska zrezygnował z udziału w rozgrywkach ligowych - w końcu to też jakieś zawody. A że Polska autostradami i sportem stoi wie nawet najmniejsze dziecko. Link dla zainteresowanych :arrow: http://www.sport.pl/koszykowka/1,65090, ... haru_.html
Co na to PLK? - Zaakceptowaliśmy decyzję klubu, a żadnych konsekwencji wyciągnąć nie możemy, bo regulamin tego nie przewiduje - mówi prezes ligi Janusz Wierzbowski. - Nie chcę tego komentować, bo musiałbym użyć dosadnych słów. To zła wiadomość dla PLK pod każdym względem - dodaje prezes.
I tu już nic mnie nie dziwi że PLK nic nie może a wszystkiemu jest winny regulamin - na stos z nim![*]

Wróć do „Inne sporty”