Słucham namiętnieJa przez grzeczność też wsztrzymuję się co do kilku opini na temat ludzi wierzących, których nie chcielibyście słyszeć.
Już Max Weber pisał o odczarowywaniu się świata i co z tego mamy ?W życiu trzeba być racjonalistą i odbierać świat takim jaki jest na prawdę.
3 mld ludzi żyja za mniej niż 2 dolary dziennie, 1,2 mld na granicy skrajnego ubóstwa. Kultura dominująca (amerykańska) tworzy takie maszkary jak Ty co przekłada się na badania, które wskazują bardzo niepokojący trend, wzrost zachowań dewiacyjnych - no bo przecież człowiek ponowoczesny sam jest sobie sterem i okrętem nie wiążą go żadne zakorzenione w tradycji systemy aksjologiczno- normatywne, po ch** mu Bóg, sam jest sobie Bogiem - oraz zaburzeń psychicznych (20 % społeczeństwa amerykańskiego cierpi na róznego rodzaju dolegliwości w przypadku 1/3 utrzymują się one dłużej niż rok). Sami sobie zgotowaliście taki los ja tam mam Boga, jestem spokojny
W imieniu wszystkich katolików dziękuje !Poza tym każdy ma prawo żyć, obojętnie od swych przekonań.
Nie dzieciaku. W miejscu pępka rosły kaktusy. Wez ty sie puknij w główkę...Czy Adam i Ewa mieli pępki?