Re: Wasze prywatne typy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2411
Kontakt:

Re: Wasze prywatne typy

Post autor: Kluchman » 16 wrz 2008, 13:06

ja kadre zinitu znam dobrze. nawet specjalnie odwiedzilem ich oficjalna strone przed napisaniem posta.

przyznam sie od razu, ze calych spotkan ligi rosyjskiej nie ogladam i ograniczam sie jedynie do krotszych lub dluzszych skrotow, a cale mecze zenitu to tylko kilka spotkan w uefa i superpuchar.

nieprzypdkowo wymienilem wlasnie te trojke pilkarzy. zmiennik zawsze sie znajdzie - jednak ja widze spora roznice pomiedzy tymoszczukiem, a shirokovem (tutaj w domysle bo nawet go na oczy nie widzialem :P ), arshavinem i dannym, czy alejandro dominguezem i pogrenyakiem. cokolwiek dobrego by o tych zmiennikach nie mowic.

jasne, ze taki danny to dobry pilkarz. jednak najwieksze wrazenie to robia pieniadze, jakie zenit na niego wyozyl.

ruud nie ma odpowiedniego zmiennika i to wiedza wszyscy. brakuje nam tez jednego skrzydlowego - i to sa te braki, o ktorych napisalem, ze sa.

naszym najwiekszym problemem w ataku jest forma raula. higuain jest naprawde dobrym pilkarzem. to czlowiek z niezwykle duza latwoscia do dochodzenia do dogodnych okazji. niestety tez pomimo sporego postepu z niemniejsza latwoscia potrafi jedna czy druga setke zmarnowac. ale jest szybki, dobry technicznie i naprawde umie sie odnalezc. to juz bardzo duzo - mlody jest jeszcze. savioli to nawet nie biore pod uwage. to taki wrzod na dupie, ktoy ma duza tygodniowke i malo gra. dla mnie rownie dobrze w pierwszej kadrze moglby byc bueno.

popatrz, ja jestem daleki od tego, aby stwierdzic, ze ruud ma szczyt za soba. niby lata leca, a on nadal jest bardzo skuteczny. ba, po przyjsciu do realu zrobil nawet postep w kilku elementach gry, a jego styl pozwala na dlugoletnie utrzymywanie formy jak zdrowie bedzie dopisywac.

tylko cyferki:
2006/07 - tu byl pichichi i trafial do siatki raz na cztery strzaly wiec nie treba komentowac + 6 w cl.
2007/08 - 16 bramek w 24 spotkaniach i 29% skutecznosci strzalow + 4 w cl.
2008/09 - w czterech oficjanych meczach 4 bramki i dwie asysty.

on ani troche nie spuscil z tonu. w manchesterze wcale nie byl skuteczniejszy.

metzelder zawsze byl pilkarzem kontuzjogennym, wiec w to, ze bedzie teraz duzo grac watpie. tylko kontuzje innych i nagly brak urazow u niego moga go uratowac bo zawsze przed nim do gry na srodku beda i pepe i canna i heinze. a kto wie, czy w skrajnym wypadku schuster nie zdecydowalby sie postawic tam ramosa.

Wróć do „Bukmacherka”