Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Maciek (interista) » 17 wrz 2008, 10:16

Grę Interu można ocenić na przykładzie Ibry. Gdyby nie 26 i 84 minuta to by padło sporo ostrych słów. Niestety Szwed znowu zaczyna przyzwyczajać do marnowania dogodnych sytuacji. Podobno to nie była próba podania, tylko próba lobu bramkarza, tak powiedział sam zawodnik po meczu (próba lobu po ziemi no no :P ). Natomiast bramki wypracował perfekcyjnie, pokazując do jakiej gry jest stworzony. Przy pierwszym golu to co zrobił z obrońcami to mistrzostwo było, przy drugim za to popisał się kapitalnym podaniem w tempo do Adriano, ten wykończył akcję w swoim starym dobrym stylu czyli bardzo silnym, precyzyjnym strzałem. Tym samym Brazylijczyk popisał się prawdziwym wejściem smoka zdobywając gola po dwóch minutach gry.
Podoba mi się współpraca na linii Ibra - Mancini (gol z Sampdorią, dwie okazje Zlatana wypracowane przez Manciniego z Catanią, wczorajsza bramka), czekam aż podłączy się pod ten duet Quaresma.

No i to na tyle co dobrego mogę napisać. Co prawda było jeszcze kilka niezłych akcji w pierwszej połowie, ale nie ma co się rozdrabniać.

Kilku zawodników wydaję się być w słabszej formie - mam tu na myśli głównie linię pomocy, a konkretnie naszych Argentyńczyków, kilku innych ma silne wahania formy. Środek obrony Materazzi -Cordoba był optymalny, ale dwa lata temu. Również Maxwell nie wystrzegł się prostych strat. On świetni czuję się w ataku, ale jeżeli chodzi o defensywę napewno pewniejszy jest Chivu. Decyzja będzie należała do Mourinho.
Ibra pokazał, że rola najbardziej wysuniętego napastnika nie do końca mu odpowiada. I tutaj jest pole do popisu dla Adriano, ten gol duzo znaczy, zwłasza biorąc pod uwagę naszą kiepską skuteczność na początku sezonu, Brazylijczyk napewno niedługo dostanie swoją szansę w wyjściowej jedenastce zobaczymy co wtedy pokaże.

Warto dodać, że przełamaliśmy niemoc w meczach otwarcia LM, w ostatnich sezonach zaczynaliśmy te rozgrywki od porażek, teraz jest inaczej to dobry znak 8)

Wróć do „Włochy”