A jak grał w Polsce, to pseudospecjaliści wśród kibiców uważali, że to miernota, tymczasem w rzeczywistości on też nie gra źle.McSuchy pisze:Przy okazji polecam piłkarza Dimitar Makriev, moje małe odkrycie w FM 08, sprawdził się zarówno w Fiorentinie (ponad 20 goli i 9 ! asyst jako zmiennik) jak i w Parmie (22 gole przy częstej rotacji napastników) a który kosztował mnie ok 180tys euro![]()
Natomiast Makriev w mojej grze jest jednym z najciekawszych transferów - kupił go Aszdod z Mariboru za 700 tysięcy funtów, po czym po roku doskonałej gry (26 meczów i 24 bramki, trochę asyst) sprzedali go (choć mają grać w LM
Brawo dla Aszdodu, tam na pewno to nie Żyd jest księgowym.
Ja tymczasem prowadzę Wisłę, bo dokonuję małego eksperymenciku - stworzyłem sztucznie niesamowicie utalentowanego juniora, dałem mu PA 200, CA chyba 120 na początek, ustawiłem podobnie do siebie z czasów amatorskiej gry w piłkę i sprawdzam, jaką szansę rozwoju ma taki grajek (na początku gry osiąga pełnoletność) w Polsce. Oczywiście już chce go pół Europy po pierwszym sezonie, ale na szczęście pieniądze są i Cupiał nie przyjmuje mi ofert.
Poza tym Wisłę prowadzi się sympatycznie - jakimś cudem (gram na najnowszym update) w pierwszym sezonie udało mi się awansować do LM, skąd po fazie grupowej dostałem się do UEFA, w pierwszej rundzie wiosennej rozgromiłem Litex, by w kolejnej rundzie po 0:1 na wyjeździe i 2:1 u siebie odpaść z Tottenhamem po dwóch świetnych meczach. Ogromnym atutem gry jest to, że od początku na free transfer jest MASA niesamowicie utalentowanych Brazylijczyków i Argentyńczyków, przez co za darmo niesamowicie wzmocniłem Wisłę.
Zaczynam właśnie drugi sezon i kończę usuwanie pierwotnych graczy Wisły - właśnie czekam na podpis pod kontraktem Łobodzińskiego, którego wyrzucam do Lecha, za niego przychodzi Bonin (standardowo przesadzony), który Łobo zjada w grze na śniadanie. Mam nadzieję zagrać kolejny tak dobry sezon i podnieść jeszcze współczynnik Polski, by za dwa-trzy lata doczekać się mistrza Polski od razu w LM.
Podejrzewam jednak, że odejdę, gdy wykupią mi mój wielki talent, to skończę grać i poczekam już na FM 09, bo czasu na grę jest od początku sezonu coraz mniej.