Ogólnie ceny wejść na siłownię to materiał na dłuższą dyskusję.
JG: Chodziłem na Sudecka, tam w budynku Sudetów, wejście kosztowało 6zł, karnet na 12 wejść 60. Potem siłownia przeniosła się na Kopernika, ale ceny pozostały takie same. Teraz chodzę do "dywanów". Płacę 80 złotych za karnet bez limitu. To jest cena studencka (-20%). Pojedyncze wejście 10 złotych. Ogólnie warunki fajne, sprzęt w sumie bez zarzutu. Tylko zawsze jak przychodzisz na nową siłownię, to trzeba się przyzwyczaić. Nigdy nie jest tak, że przyrządy są takie same. Dobre warunki socjalne, duża sala. Cena dobra, jak dla mnie. Byłem na basenie raz, jak usłyszałem że wejście 15 złotych to mnie zszokowało. Poćwiczyłem i nigdy nie wróciłem. Tam karnet też chyba 100zł, ale nie ma ulg dla studentów.
We Wrocławiu ceny w Bodyficie ciągle rosną, już nie pamiętam początkowych cen karnetów. Pojedyncze wejście rok temu kosztowało 7zl, teraz już 10. Karnet ma kosztować 80 zł, ale mają być jakieś tańsze na wcześniejsze godziny. Teraz rozważam, żeby się przenieść do Spartana na Trzebnickiej. http://www.spartan.wroc.pl/index.php?page=wct4silownia
Jeśli dobrze zrozumiałem cennik to 80 złotych, by mnie kosztował karnet bez limitu w godzinach do 15 (dla mnie to nie problem, a wręcz zaleta, zawsze tak chodziłem i mi to odpowiada).
Może, ktoś z innych miast wypowie się ile płaci i czy jest za co?