Re: Puchar Ligi Angielskiej (Carling Cup)

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Puchar Ligi Angielskiej (Carling Cup)

Post autor: Logan » 23 wrz 2008, 19:46

fieldy pisze: Vela jest w pierwszej drużynie, więc szanse na gre ma zawsze, czy dziś strzeli 3 gole, czy żadnego - wg mnie nic sie nie zmieni. Nicklas jest wyżej u Wengera, ma większe szanse na częstszą grę. Pewne jest to, że obaj będa grac własnie w CC najwięcej.
Baz żartów :lol: . Vela jest w Anglii od kilku miesięcy, a Bendtner jest już kilka lat i do tego rozegrał dwa pełne sezony (w Arsenalu + wypożyczenie do Birmingham). Z tego co wiem Vela i Nasri mają opracowane specjalne programy treningowe, które mają wzmocnić ich siłę i masę ciała, więc tak czy siak potrzeba im czasu aby w Anglii osiągnęli pełnię formy.

Ja bym nie porównywał Veli do Bendnera. Duńczyk to zmiennik Adebayora. Vela jest bardziej techniczny, a więc walczy o miejsce w składzie z v. Persiem, w przyszłości z Eduardo.

Ten mecz pokaże w jakim stopniu Vela poczynił postępy w dostosowaniu się do angielskiego stylu gry. Jeśli wypadnie dobrze, Arsene śmiało będzie mógł go umieścić w rotacji. Przykładowo: zamiast ataku Bendtner - Ade i odpoczywający v. Persie po LM, atak Vela-Bendner i odpoczywający Ade i v. Persie :)

Wróć do „Anglia”