Spodobalo mi sie to, ze Mourinho sie nie patyczkowal tak jak to mial w zwyczaju robic Mancio. Jose nie pozowlil juz wyjsc na druga polowe najslabszym w pierwszej odslonie Stankovicowi i Vieirze. W ich miejsce wpuscil Q77 i Maicona, ktory niby jest prawym obroncom, ale przez cala druga polowe chodzil jak TGV w jedna i druga strone - ten facet to dopiero ma kondyche. Pozniej jeszcze zmiana Cruza za Chivu. Wyobrazacie sobie, zeby kiedys takie zmiany zrobil Mancini? On nawet jak musielismy za wszelka cene gonic wynik (np z Liverpoolem) to bal sie wprowadzic wiecej zawodnikow ofensywnych. Jose sie nie patyczkowal, czego efektem bylo to, ze przez ostatnie 20 minut gralismy 3 srodkowymi napastnikami (Ibra, Adi, Cruz) 2 bardzo ofensywnie usposobionymi skrzydlowymi (Mancini i Q77) oraz Maiconem, ktory praktycznie caly czas dublowal pozycje prawoskrzydlowego. To mi sie bardzo podobalo. I wlasnie tutaj upatruje najwieksza roznice miedzy Jose a Roberto - ten pierwszy poprostu ma jaja a ten drugi zawsze popuszczal w majtki jak dochodzilo do decydujacych starc (wystawianie 6-7 nominalnych obroncow, kiedy musimy wygrac mecz mnie zabijalo - wiem, ze mielismy wtedy mase kontuzji, ale na Boga...)
Zeby nie bylo tak rozowo, to trzeba jednak przyznac, ze nasi zagrali wczoraj slabo. Co prawda Lecce bronilo sie w 10 na 30 metrach, ale takie druzyny powinnismy zjadac na sniadanie dysponujac takim potencjalem w ofensywie. Wszystko jednak dobre co sie dobrze konczy... a uratowal nas jak nie raz w ciagu ostatnich lat niezawodny ogrodnik Julio Ricardo
Juz w niedziele bardzo wazny mecz z Milanem. Milanem, ktory zdaje sie wychodzic z malego kryzysu jaki go dopadl na poczatku sezonu. Licze, ze uda nam sie zwyciezyc w tej odwiecznej swietej wojnie i utrzymac samodzielne prowadzenie w tabeli... az do konca...
P.S. Gratulacje dla naszego wielkiego kapitana z okazji 600 meczu w barwach Interu. Czekamy na kolejne jubileusze i moze poprawienie rekordu Peppe...
P.S.2. Fajnie to brzmialo jak chinscy komentatorzy nazywali Ibrahimovica i Adriano odpowiednio "Ibu" i "Adu"