Football videos - bramki, wywiady, mecze...

wwwojtek
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post autor: wwwojtek » 17 lut 2005, 22:09

Roberto de Assis, brat, a zarazem agent asa FC Barcelony, Ronaldinho Gaucho zapewnił wczoraj, że jego 'klient' czuje się w Katalonii świetnie i nie zamierza zmieniać klubu w najbliższej przyszłości. Agent brazylijskiego 'El Cracka', zapytany o ostatnie rewelacje prasy, która donosi niemal codziennie, że Ronnie jest głównym celem Chelsea Londyn na letnie okienko transferowe, odparł: "Relacja, jaka łączy mnie i mojego brata z zarządem Barcelony jest świetna. Wielokrotnie rozmawiałem z Ronnim i za każdym razem zapewniał mnie, że chce grać dla Blaugrana całe życie". Jednocześnie Roberto uciął sensacyjne spekulacje o rychłej przeprowadzce Dinho do klubu Romana Abramowicza.

Reprezentant Gaucho brał wczoraj udział w jednej z audycji piłkarskich na falach COM Radio. Wypowiadając się dla tego radia zaznaczył: "Jeśli zależałoby to tylko od mojego brata, jest on gotów podpisać nawet 10-letni kontrakt z Barçą" - dorzucił z uśmiechem, po czym kontynuował: "kibice mogą czuć się spokojni, ponieważ Ronaldinho kocha Barcelonę". Cóż, takie deklaracje powinny faktycznie uspokoić cules, którzy dopuszczali do siebie myśl, że najlepszy piłkarz Azulgrany latem odejdzie z naszego klubu.

W wypowiedzi Roberto de Assisa nie mogło zabraknąć jednego z najgorętszych tematów ostatnich tygodni, "sprawy Rosella". Agent R10 zakomunikował, że ewentualne odejście Sandro z klubu po zakończeniu bieżącego sezonu, w żaden sposób nie będzie miało wpływu na dalszą karierę Ronaldinho. Roberto zadeklarował: "Wszyscy jesteśmy świetnymi kumplami i mamy nadzieję, że Sandro nie odejdzie. Liczymy, że wszystko wróci do normy i wraz z Rosellem w zarządzie będziemy walczyć o tytuły. Jesteśmy jedną wielką rodziną" - powiedział w optymistycznym tonie.

Na koniec Roberto pochwalił trud piłkarzy, którzy wraz z Dinho zdecydowali się pomóc ofiarom zabójczych fal tsunami, które nawiedziły w grudniu Azję, i wzięli udział we wczorajszym spotkaniu rozegranym pod banderą 'Football for Hope'. "Ronaldinho zawsze lubi pomagać tym, którzy tego potrzebują".

Wróć do „Wracając Do Meritum”