Wobec słabej dyspozycji środka pomocy byłoby to niezłe rozwiązanie.Duet AA (nie mylić z anonimowymi alkoholikamiSammyy pisze:Odnośnie Marcheny to miałem na myśli kolejne mecze i dalszą cześć sezonu... Marchena jako kapitan będzie grał gdy będzie zdrowy, a przecież Albiol z Alexisem spisują się przyzwoicie w odróżnieniu od linii pomocy
Względem Pablo jestem spokojny.Nasz wychowanek jeszcze pokaże swą wartość.Widzę w jego rywalizacji z Joaquinem analogię do sytuacji Vicka i Kily'ego.Sytuacja może i zapewne się powtórzy jeśli Joaquin nie zaliczy bardzo dobrego sezonu.W ostatnim czasie nawet w jednym meczu pokazuje dwa oblicza.Potrafi się potykać o własne nogi by kilkanaście minut później szaleć na prawym skrzydle.Przed sezonem pisałem,że jeśli to nie będzie "jego sezon" to latem powinniśmy go pożegnać.Tego zdania nie zmieniam.Sammyy pisze:Co do prawej flanki... Pablo dno dna ostatnio, ale luz, rozegra się... Joaquina to ja osobiście mam dość i po tym sezonie niech spada... kogoś w jego miejsce się znajdzie... Angulo ? Bleh, od biedy niech gra... i tak się lepiej spisze od w/w...
I na koniec informacja dotycząca Soriano.Nasz nowy presidente w ostatnich dniach wykupił akcje Solera.Stając się przy tym największym udziałowcem klubu z 48 % akcji.Dzięki wsparciu kilku udziałowców może liczyć na 54 % co formalnie pozwala mu przeforsować każdy projekt.Całość transakcji zostanie zamknięta w 2009 roku kiedy Soriano wpłaci ostatnie raty.Zaś koszt całego przedsięwzięcia to około 95,7 mln Euro.
Przed Soriano sporo pracy.W przyszłym miesiącu zamierza negocjować kontrakt z Nike.Trwają prace nad sprzedażą działek Obecnego Mestalla.Generalnie jestem zadowolony z kierunku w jakim idzie klub.Ale na ocenę przyjdzie pora.
O 19 mecz więc kilka słów skrobnę.Depor może nie zachwyca formą ale ma piłkarzy którzy mogą poważnie zagrozić.Mam na myśli przede wszystkim Guardado.Meksykanin jest szybki i Miguel będzie miał z nim sporo pracy.Tego grajka chciałbym widzieć w Valencii.Z powodzeniem radzi sobie na pozycji lewego obrońcy i tam chciałbym go widzieć w przyszłym sezonie.Zagra prawdopodobnie także Valeron.Przez ostatnie trzy sezony zmagał się z kontuzjami i jego dyspozycja to niewiadoma.Musimy jednak pamiętać jak potrafił zagrać Juan.Tego grajka od lat cenię i uwielbiam patrzeć z jaką gracją gra w futbol.W drużynie gości szansę na występ ma także były zawodnik Ches.Mista po niezbyt udanej przygodzie trafił do La Corunii.
Amuncik