Re: Valencia CF (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: Valencia CF (zbiorczy)

Post autor: Sammyy » 28 wrz 2008, 15:48

Valencianista pisze:Względem Pablo jestem spokojny.Nasz wychowanek jeszcze pokaże swą wartość.
Mam podobnie, jest to młody chłopak, ma dopiero 22 lata więc jeszcze sporo przed nim, rozegra się i będzie ok. Trzeba mu dać trochę czasu. Oby docenili też go trenerzy... nie chcę sytuacji jak z Gavilanem bo na moje to za wcześnie się go pozbyto... zapowiadał się nieźle...
Valencianista pisze:I na koniec informacja dotycząca Soriano.Nasz nowy presidente w ostatnich dniach wykupił akcje Solera.Stając się przy tym największym udziałowcem klubu z 48 % akcji.Dzięki wsparciu kilku udziałowców może liczyć na 54 % co formalnie pozwala mu przeforsować każdy projekt.Całość transakcji zostanie zamknięta w 2009 roku kiedy Soriano wpłaci ostatnie raty.Zaś koszt całego przedsięwzięcia to około 95,7 mln Euro.
Przed Soriano sporo pracy.W przyszłym miesiącu zamierza negocjować kontrakt z Nike.Trwają prace nad sprzedażą działek Obecnego Mestalla.Generalnie jestem zadowolony z kierunku w jakim idzie klub.Ale na ocenę przyjdzie pora.
Ja czytałem o 70 mln., ale w sumie mniejsza o to... rozbieżności w zależności od źródła... natomiast najważniejsze w tym jest to, że klub dzięki temu będzie stabilny, nie będzie zawirowań, kłótni, tylko działania i solidna robota (na taką póki co się zanosi). Ważna sprawa to ustabilizowanie wszystkiego, bo burdel który został po tych sytuacjach z Solerem, potem Villalongą też pewnie spory jest. Swoją drogą ten drugi chciał do nas Ronaldinho i innych Aguero pościągać :rotfl:

Co do Mestalla... parcele sprzedawane są od kiedy pojawił się projekt nowego stadionu więc luz... jeszcze sporo czasu zanim coś może porządnie ruszyć :P
Valencianista pisze:O 19 mecz więc kilka słów skrobnę.Depor może nie zachwyca formą ale ma piłkarzy którzy mogą poważnie zagrozić.Mam na myśli przede wszystkim Guardado.Meksykanin jest szybki i Miguel będzie miał z nim sporo pracy.Tego grajka chciałbym widzieć w Valencii.Z powodzeniem radzi sobie na pozycji lewego obrońcy i tam chciałbym go widzieć w przyszłym sezonie.Zagra prawdopodobnie także Valeron.Przez ostatnie trzy sezony zmagał się z kontuzjami i jego dyspozycja to niewiadoma.Musimy jednak pamiętać jak potrafił zagrać Juan.Tego grajka od lat cenię i uwielbiam patrzeć z jaką gracją gra w futbol.W drużynie gości szansę na występ ma także były zawodnik Ches.Mista po niezbyt udanej przygodzie trafił do La Corunii.
Dopor na inaugurację wygrało z Realem, a potem same remisy i porażki. Oglądałem mecz w UEFA CUP i w sumie to co mi się nasunęło to dobra gra Brann, a nie zła La Coruni... trzeba wziąć pod uwagę jaka temperatura panuje w Norwegii, jaka w Hiszpanii, to jak grają gospodarze w lidze etc. Mnie tam wynik nie zdziwił :P
To o co się boję to fakt, że każda passa kiedyś się kończy... mam nadzieję, że Depor nie przełamie się akurat w spotkaniu z nami... oby :)

Ps. Guardado na lewej obronie ? To będzie raczej taki styl podobny do Jansena... dobry w offensywie, a w defensywie przeciętny ;)

Wróć do „Hiszpania”