cloner #1
Cracovia - Polonia B. 2 4.50
Co prawda Cracovia to druzyna własnego boiska, ale ... są w kryzysie, Cabaj popelnia takie bledy, ze w kazdym klubie siedzialby juz dawno na lawce, a gdzieniegdzie grał nawet w rezerwach (w tym przypadku w MESA), ale doktor Majewski obdarzyl go ogromnym zaufaniem i mimo dziesiatek smiesznych kiksów nadal stoi w bramce. Polonia jest mocno podbudowana ostatnim derbowym zwyciestwem nad Górnikiem 2-0. W ostatnich meczach zawsze mielismy problemy ze skompletowaniem skladu, gdyz byly kontuzje, ostatnio nasi pauzowali za kartki, a wczesniej konczyliśmy mecze w osłabieniu, i w zwiazku z tym przegralismy dwukrotnie, tracac az 4 gole. Jutro powinno być dobrze. W zeszlym sezonie pod wodzą trenera bez honoru grajać mega defensywnym ustawieniem zremisowalismy 1-1, stwarzając sobie w meczu tylko jedną sytuację. Obecnie gramy ofensywnie, dlatego zwyciestwo jest w naszym zasięgu. Kibice wierzą, oby piłkarze uwierzyli w swoje umiejętności, a będzie dobrze.
cloner #2
Tomsk - Lok.Moskwa x 2.90
Obydwie druzyny są blisko siebie w tabeli, w historii bywało tak, ze jak jeden mecz ktoś wygrywał, to w drugim padał remis, zwykle Tomsk u siebie wygrywał, a w Moskwie padał remis. W tym sezonie Lokomotiv u siebie wygrał, wiec w Tomsku musi paść remis. Tym bardziej, ze ... obydwa zespoly nie zremisowały juz od kilku kolejek. Ekipa gospodarzy od 8 kolejek, dokladnie od 8 sierpnia. A Goscie od 5 kolejek, od 23 sierpnia. Zatem czas najwyższy
cloner #3
Kmita Zabierzow - Podbeskidzie 2 2.50
Ja wiem, ze Kmita prawie nie traci goli, ale ... Podbeskidzie jest obecnie tak wkurwione, ze straciło fotel lidera na rzecz skorumpowanych klubów, ze muszą to wygrać. Ja wiem, ze Kmita nigdy nie leżała Podbeskidziu, w zeszlym sezonie tylko remis na wyjezdzie, a 2 lata temu przegrali, ale ... z tego wynika, ze w ten weekend musi byc zwyciestwo gości. Już ich tam trener Marcin Brosz na pewno dobrze poustawia i chłopaki przywiazą 3 punkty z ciezkiego wyjazdu.
cloner #4
Piast - LKS 2 2.90
Nie wiem dlaczego, ale przewiduje tutaj niespodziewane zwyciestwo gosci. Piast jest slaby, jest tragiczny, a na dodatek gra wszystkie mecze na wyjeździe. ŁKS powinien sie juz chyba otrzasnac i wziac do roboty, jesli chce sie utrzymac w lidze. Ostatnio przegrali z Lechem 3-0, a jeszcze wczesniej polegli z Arka 4-0, ale ... na serio coś mi mówi, ze ten mecz ŁKS wygra
cloner #5
Gornik - Wisla (1p.) 2 2.30 (pewniak dnia)
Wisła to jest potęga, Wisla najlepsza jest. Tak spiewali dzis kibice, piłkarze poziomem sie niestety nie dostosowali, plamę mogą zmazac juz w niedziele grając przeciwko najslabszemu rywalowi z wszystkich możliwych. Wiślacy jadą na Górny Śląsk, do Zabrza. Po ostatnich porażkach piłkarze Górnika nie zapowiadają juz walki o top5, zmienili zdanie, teraz walcza o ... utrzymanie. I ja sie z tym zgadzam, po tym co zobaczyłem w zeszly piątek. Wisła to nadal klub o wielkich mozliwosciach, jak na polskie warunki, dlatego nie powinni miec problemów ze sforsowaniem slabej obrony Zabrzan. Wisła wg mnie ten mecz wygra bardzo wysoko, a strzelanie rozpocznie od początku spotkania.