Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 635
Kontakt:

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: 10 » 02 paź 2008, 21:24

maestro pisze:Koszmar Bate za nami, tymczasem coraz głośniej mówi się o zmianie trenera... Raczej mówi sie o końcu sezonu ale jeśli Ranieri dalej będzie tak się popisywał, to zmiana może nastąpić wcześniej. mówi się o Conte, Ferrarze... to na teraz, bo w środku sezonu raczej nikt lepszy do wzięcia nie jest. Mówi się o Prandellim, ale dopiero na koniec sezonu. Marzy mi się też Spall ale csii bo zaraz YuCa$h wtrąci swoje trzy grosze :P.

Ja na chwilę obecną jeszcze nie zwalniam Ranieriego. Zmiana powinna nastąpić pare tygodni temu, lub po obecnym sezonie. No chyba, że jeszcze pare meczy zagramy na żenującym poziomie. Nie chciałbym Ferrary, z całym szacunkiem dla jego osoby ale jest zbyt młody i mało doświadczony... Może za pare lat. Chciałbym znów trenera z prawdziwego zdarzenia, bo tylko w taki sposób drużyna może coś osiągnąć. Ranieri to cipa :] ;)

[/quote]
Ferrara może być w przyszłości znakomitym coachem, ale... no właśnie - póki co, mimo tego, że był asystentem Lippiego na złotym WM'06, brak mu trenerskiego doświadczenia (no bo jeśli chodzi o zawodnicze, chyba tylko: Billy i Paolo). Uwielbiam tego człowieka, ale niech najpierw potrenuje na Reggianach, Empolich, Sampdoriach i innych Napolich (ten ostatni klub jest zresztą bardzo bliski jego sercu), a potem, kiedy osiągnie coś jako trener główny, kiedy ugra jakiś dobry wynik, pokaże, że jest na tyle utalentowany, że z kiepskich zawodników potrafi wycisnąć więcej niż oni sami się spodziewają: wtedy pomyślimy. Życzę mu z całego serca, aby został kiedyś naszym 'pierwszym'.
Spall? Choć w tym sezonie Roma gra bardzo średnio - to świetny trener, z głową pełną niekonwencjonalnych, innowacyjnych rozwiązań. Jego Roma wyprzedza o lata świetlne Lupę Capello sprzed niemalże dekady, ale to inny gatunek trenera - Spall nie zabija futbolu. Ale ja osobiście nie widzę go u nas. Jakoś mam złe skojarzenia z zatrudnianiem byłych trenerów/zawodników Romy.
Prandelli? Szybciej. Jego kariera trenerska rozwija się bardzo harmonijnie. Co prawda sceptycy zarzucą mu to samo, co zarzucają Claudio - brak sukcesów, ale trener Violki pokazuje, że gdy tylko da mu się wolną rękę potrafi skręcić niezłą ekipę, tak jak to ma miejsce obecnie we Florencji.

Wiem jedno: nie ma takiego coacha, o którym mógłbym powiedzieć "Tak, bierzemy jego; on jest świetny. Ufam mu w pełni". To znaczy - nie: jest jeden, ale on teraz działa w interesie całej włoskiej piłki.
(L)oczkerson pisze:Starzy Mistrzowie w tym względzie dają JUVE niesamowiecie dużo i nikt ich tego uczyć by nie musiał.
Starym mistrzom, to trzeba podziękować

Czy Roma nie ma zmienników? Problemem są tylko rezerwowi skrzydłowi. I to dużym - przy tej taktyce. Poza tym - tak prawdę mówiąc - nasze kadry nie różnią się aż tak wiele. Buffon, Seba i Amauri ew. mogą tę różnicę robić, ale tylko ewentualnie.

P.S. (L)oczkerson - Kneżewić.

Wróć do „Włochy”