Re: Michal Listkiewicz

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: Michal Listkiewicz

Post autor: Yukasz » 04 paź 2008, 15:34

Piotr pisze:Pisze tak bo slyszlaem u kilku dziennikarzy ze tak naprawde to uefe niewiele to wszystko by obchodzilo gdyby nie dzlacze PZPN ktorzy sami wyslylali listy do centrali o pogwalceniu prawa.
Dziennikarze mają o czym pisać to dużo piszą, nie ważne o czym. Myślę że UEFA i tak by zareagowała bo jak Lipiec wprowadził kuratora to też jak pamiętam groziło nam zawieszenie. Poza tym niewielu dziwi reakcja UEFY bo oni postępują standardowo. Może jedynie dziwić szybkość działania. Może coś tam PZPN wysyłał ale pewności nie mamy. Za to możemy być pewni że jak wcześniej byli przywiązani do stołków to teraz się do nich przyspawali :evil:
Co do dziennikarzy jeszcze to dziennika Polska chciał zabłysnąć pisząc artykuł jakoby dymisja Drzewieckiego była przesądzona i tylko kwestią czasu a on swoimi działaniami tylko to odwlekał chcąc jeszcze coś ugrać. A na miejsce Drzewieckiego rzekomo miał wejść Person. A teraz najważniejsi z PO stoją murem za Drzewieckim i z wielkiego artykułu wyszła wielka kupa :rotfl:
Natomiast kurator to pewnie ponaprawia błędy od strony prawnej czyli m.in. statut który ma być żywcem wzięty od FIFY i wsio :) No bo całego naszego futbolu raczej nie. To imo działka przyszłego prezesa. Choć Drzewiecki możne się jeszcze zająć się tym 'dołem' i tam wywabić plamy, bo niby czemu nie? Prokuratura mogłaby tez wkroczyć do akcji jakby było trzeba.
czeher pisze:Wiecie co oznacza zawieszenie nas na dluzszy okres? no wlasnie niebyt i to nie tylko podczas czasu zawieszenia, liczniki w rankingach beda sie zerowac bo oficjalnych spotkan nie bedzie rozgrywac wiec jakby nas tak zaiwesili na kilka lat to bedziemy na rowni z zespolami z Wysp owczych czy ich reprezentacji... brak ogrania mlodych, doswiadczenie wiec nie wiem czy keidykolwiek dozyje czasow chocby aktualnych sukcesow, mimo ze sa dosc marne patrzac na lata gdy mnie na swiecie jeszcze nie bylo
Sorry ale ile my znaczymy w europejskich pucharach? Lech gdyby nie Amica miałby zero punktów a i tak był nisko w rankingu. I m.in. szczęściu w losowaniach zawdzięcza to że awansował do grupy PUEFA. Wisła która z pewnością w rankingu jest wyżej szczęścia nie miała - trafiała teoretycznie najgorzej jak mogła i w efekcie nie awansowała. Gdyby Lech po kilku latach znowu by miał niezłą paczkę to spokojnie aktualne miejsce w rankingu mógłby odzyskać. Poza tym w pucharach jakoś specjalnie od lat nie gramy żebyśmy tam zdobywali nie wiem jakie doświadczenie.
Gorzej chyba jest jeśli chodzi o reprezentacje bo trafiając do silnych grup omijałyby nas duże imprezy zanim byśmy odzyskali swoją pozycję. Zresztą nie bardzo chce mi się wierzyć aby na długie lata nas zawiesili. Zawieszą to jak kurator sobie pójdzie to i odwieszą :P
Poza tym z tego co czytam w onecie a nawet w komentarzach na pilka.pl to zdecydowana większość jest za Drzewieckim. Przynajmniej teraz i też są w stanie poświęcić Mundial i w jakimś stopniu Euro. Nie wiem jak Lecha i czy to się zmieni jak nas zawieszą :think:
czeher pisze:Euro to najwieksza szansa cywilizacyjna dla Polski wspolczesnie, odebranie tego bedzie nieodzalowana strata :!:
Też nie przesadzajmy bo kasa płynie z naszego i Unijnego skarbca. Euro tylko znacznie przyspiesza to co planuje się od dawna i wymaga określonych wysokich standardów. Bez Euro też prędzej czy później byśmy mieli drogi, kolej i stadiony (hotele może nie) jak nie an początku tego stulecia to trochę później. Poza tym nie wiem na ile jest to miarodajne ale Austriacy i Szwajcarzy narzekali na małą liczbę kibiców i jak niektórzy nie ponieśli strat to zarobili nie wiele w porównaniu z tym co było mówione.
czeher pisze:Ze sie tak jeszcze odnosze do polityki, jak PiS wygral wybory tez juz mialo nie byc afer... a jak bylo korupcja w CoSie - Lipiec itp, gruntowa....
W szeregach PO tez mialo nie byc czarnych owiec, a obecna koalicja miala dzialac ... a chociazby wymienic nepotyzm ....
Wiesz, oni są z jednego wora i fakt takich nowych afer mogłoby nie być. Ale jak ktoś ma naprawiać błędy z przeszłości o czym wszyscy wiemy (m.in. w PZPNie choć imo mogło by się to obyć inaczej o ile się da bo te wykluczeń też za bardzo nie chcę, chcę Lecha, Mundial, Euro i na tyle na ile się da normalny PZPN) to niech afery będą i uporządkują to.

Wróć do „Polska”