Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Asteniu » 04 paź 2008, 19:57

Mentor pisze:O wykorzystywaniu zasady fair-play do oszukiwania już kiedyś pisaliśmy przy okazji apelu trenera Espanyolu bodajże, który niby nakazał swoim piłkarzom, aby piłki nie wybijali. Tak czy inaczej trudno jest nad tym procederem zapanować i jedynym rozsądnym rozwiązaniem na dzień dzisiejszy moim zdaniem byłoby zdanie się na arbitrów. Sędzia powinien przerywać grę a jeżeli jej nie przerywa to gramy i tyle.
I najprawdopodobniej było by to najlepsze rozwiązanie.
Mentor pisze:O meczu z Espanyolem już pisaliśmy, błędy sędziego zostały wyliczone. Wypisałeś prawie wszystkie (mowa o tych najważniejszych) zapominając tylko o niepodyktowanym rzucie karnym dla Barcelony na początku spotkania. EOT
Ja tylko dodam że tego spotkania nie widziałem, jedynie 4 min skrót, więc się nie będę nad tym rozpisywał, zresztą chyba też nie ma nad czym, bo jak napisałeś wszystko zostało już napisane/powiedziane.
Mentor pisze:Z tym własnym stadionem to chyba tylko dlatego, że boisko jest duże a więc i miejsca do gry dużo. Frekwencja ostatnimi czasy nie była najwyższa chociaż z drugiej strony jesteśmy po pięciu zwycięstwach z rzędu a na dodatek mierzymy się dzisiaj z silnym i efektownie grającym rywalem tak więc może tym razem więcej kibiców przyjdzie na mecz. Może realizator pokaże naszą penyę, która licznie przybyła na CN :think:
Tutaj raczej nie chodzi o liczbę kibiców na stadionie, ale o znajomość boiska, jego otoczenia itd. Z pewnością to jest wielki atut - własne boisko, jeżeli dla Barcelony jest to bez różnicy to mecz niech odbędzie się na VC :D :P
Mentor pisze:Z tymi kontuzjami to rzeczywiście macie trochę kłopotów, ale z przodu jest Aguero i Sinama tak więc widzę tutaj wystarczającą moc a Barcelona traci dużo goli a więc zapewne coś strzelicie. Obyśmy tylko strzelili więcej :P
Tutaj najgorzej jest z brakiem zawodnika który w środku potrafi regulować tempo gry, rozegrać piłkę, czyli z kontuzją Nuno Manicha. Barcelona ma w środku najlepszych zawodników na świecie i ma dłuższą ławkę, jednak można to tak trochę porównać do braku w Barcelonie Xavi'ego. Strata Simao czy Forlana to są spore osłabienia, jednak tych zawodników Ci z ławki są w stanie zastąpić na odpowiednim poziomie, a Manicha nie ma kto zastąpić. Myślę że dzisiaj Atletico będzie starało się grać jak najwięcej skrzydłami, a jeżeli już przez środek to długą piłką, no ale zobaczymy jak to będzie. Z Marsylią Raul Garcia zagrał dużo ofensywniej niż zwykle ( mając za sobą defensywnego Assuncao ) i grał naprawdę dobrze. Nie wiem czy dzisiaj zagra tak ofensywnie, ale mam nadzieje że również dzisiaj zagra na odpowiednim poziomie.
Mentor pisze:Rotacje Guardioli są fajne, ale ograniczyłbym je trochę w linii defensywnej bo tam chyba jednak potrzebujemy stabilizacji i zgrania tymczasem trudno jest to osiągnąć kiedy co chwilę w obronie gra inne zestawienie...
W tym sezonie rotację zaczął stosować także Javier Aguirre. Co mecz na bramce stoi inny bramkarz, czyli na przemian Leo Franco z Coupet'em. Dzisiaj padnie na Francuza, ja jednak wolałbym Leo Franco. Dobrze że dzisiaj na lewej stronie zagra Antonio Lopez (mam nadzieje), a nie Pernia, bo ten to po 20 minutach na Messim zobaczył by 2 żółte kartki.

Wróć do „Hiszpania”