Co zrobic?

Awatar użytkownika
Pawel
Moderator
Moderator
Reputacja: 0

Post autor: Pawel » 06 cze 2004, 21:05

Wyrażę tu moją opinie co do personaliów.

Jeśli chodzi o trenera to teraz jest już stanowczo zapóźno na zmianę. Od nowa by się zaczeło próbowanie zawodników, trzeba by rozegrać około 8 spotkań towarzyskich, a to aktualnie jest nie możliwe.
W sprawie bramkarza to nie mam wątpliwości Dudek ma nie podważalną pozycje w bramce. Na rezerwowego dałbym Nalepe(widziałem bardzo dużo jego występów w Stali i naprawde to co pokazał w tych meczach to jest nic, naprawde jego umiejętności oceniam bardzo wysoko, poprostu nie miał się kiedy wykazać bo grał ze słabymi rywalami którzy nie dochodzili do naszej bramki...)i jeszcze ewentualnie Boruca.
Defensywa: Na prawej stronie Kłos a na środku oczywiście Bąk i Głowacki(ewentualnie Hajto)Lewa strona, tam nie mamy nikogo dobrego, Rząsa nie zachwyca... trzeba szukać odpowiedniego piłkarza.
W drugiej lini na cofnietych pomocników wystawiałbym Radomskiego i Mile. Na lewej Krzynówka, na prawej kogoś z tej trojki: Smolarek, Gorawski i Kosowski(pod warunkiem regularnych występów w klubie).
Co do ataku Janas ma bardzo duże pole manewru, ale ten jeden napastnik powinien być wybierany cały czas z tej trójki: Żurawski, Niedzielan, Olisadebe. Największym błedem Janasa jest powoływanie Rasiaka. Przecież on nie grał 2 miesiące w żadnym klubie, nie trenował... jest po prostu bez formy...

Uważam, że największym błedem popełnionym przez PZPN było zwolnienie Engela. Engel miał już zamkniętą kadre opierał się na tych samych zawodnikach drużyna się zgrała i zaczeła odnosić sukcesy.

No to to by było na tyle.

Wróć do „Wracając Do Meritum”