Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: maciek_88 » 20 paź 2008, 0:01

Czy przypadkiem nie graliście 4:4:2 :?: Przynajmniej w pewnym momencie w 2 połowie, do zejścia Henryka :?: Bo patrzyłem na ustawienie i za cholerę nie mogłem dostrzec tego 3 napastnika a do tego Henry i Eto'o grali zdecydowanie na środku ataku. Przynajmniej ja to tak widziałem
Mówię o 2 połowie, bo w 1 połowie widziałem Francuza i Kameruńczyka na lewej stronie ataku którzy zapewnie się zamieniali pozycjami , więc byłbym w stanie uwierzyć że grali 3 napastnikami (po prawej stronie nie grał może Iniesta :?:).

Jest mi ktoś w stanie ogarnąć taktykę Barcelony :?: Dzisiaj oglądałem ich pierwszy mecz w PD i trochę ciężko mi to ogarnąć. Za Ryjka było wszystko proste :P - albo 4:3:3, ewentualne to sławne 3:4:3. A tutaj mam wrażenie, że Guardiola w tym samym jednym meczu grał 3 innymi taktykami:

- 1 połowa (4:3:3) a może do zejścia Keity? (na jakiej pozycji gra ten Busquets i Víctor Sánchez?)
- 2 połowa do zejścia Henryego (to 4:4:2 o którym mówiłem)
- od zejścia Francuza do końca meczu (tutaj mi się wydawało, że Eto'o grał sam w ataku bo Hleb niby był podwieszony pod niego ale chyba jednak bliżej pomocy grał)

Oczywiście mogę się mylić, więc zamieniam się w słuch.

Wróć do „Hiszpania”