Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post autor: petru » 22 paź 2008, 0:16

Jarzinho pisze:Tak ciekawe na jakiej zasadzie, dlatego, zę zachowali własna historie, jeszcze niedawno liczylo sie to na kogo Lech gra licencji a barwy, historia i inne rzeczy były malowarte, teraz trzeba to zmienić. Jakby Lech kupil pilkarzy i licencje, to pewnie by i tak było to haniebne.
To, że Lech został kupiony wraz z pilkarzami, herbem barwami itp. to pownonie nic nowego i kibice Wisły nie musza tego co 2 meisiace przypominać, bo raczej kazdy o tym wie. To, ze gra na licencji Amici i jeszcze niedawno ona była jego wlascicielem także. Njagorsze w przypadku Lecha jest to, że chyba jest Lechem i przyciaga obecnei wieksza uwage niz wczesniej. Nalge okazuje sie, że taka Pogoń jest teraz nagle wielbiona, bo pewnie jak Polonia, kupila nie wiem za co licencje i pilkarzy, było raczej odwrotnie, ale pewnie nie. Polonia jest bardziej Polonia, bo to ona kupila licencje pilkarzy i z Polonii zostalo tak naprawde tyle co z Lecha i Pogoni. Nie graja na swojej licencji i nie widze roznicy
Nie wiem co niezrozumiale napisałem. Nigdzie nie chwalę Polonii, nigdzie nie twierdzę, że nie powinna być tępiona. Nie ma zasady, że skoro Lech jest zły, to Polonia jest dobra. Polonia była przykładem. W wyszukiwanie frekwencji przed Amica i po Amice nie chce mi się, niestety, bawić. Może kiedy indziej.
Jarzinho pisze:Lech nie startowal do licencji, nie ze jej nie mogl dostac czy inne brednie, poprostu o nia nie zabiegał.
Ot, po prostu im się nie chciało. Ale jakby im się chciało, to by dostali. Nawet teraz.
WKP Lech Poznań w maju 2006 roku zmienił nazwę na KKS Lech Poznań. Było to wynikiem fuzji z Amiką Wronki. PZPN dał nowemu klubowi licencję na grę w piłkarskiej ekstraklasie pod warunkiem spłaty starego zadłużenia. Między innymi wobec piłkarzy i działaczy.
– Żadnych pieniędzy nie wyprowadziliśmy ani nie przywłaszczyliśmy – zastrzega Radosław Majchrzak. – Na naszym koncie znajduje się około 4,5 miliona złotych. Pozostałe 3 miliony nawet do nas nie trafiły, lecz od razu do działaczy i zawodników. Taki był warunek uzyskania licencji na grę w pierwszej lidze. Pozostałe pieniądze zajęli komornicy. Staramy się o ich odblokowanie, żeby spłacić pozostałe długi. Więcej na razie nie chciałbym mówić, bo jeszcze nie zostałem przesłuchany przez prokuratora – dodaje. - Uregulowaniem należności miał się zająć WKP Lech. Jego prezesem jest Radosław Majchrzak, a członkiem zarządu Radosław Sołtys. Zdaniem tego pierwszego, długi starego Lecha wynoszą około 10 milionów złotych
Jakby chcieli, to by dostali licencję nawet w Bundeslidze. Ale po prostu im się nie chce :lol:.

Wróć do „Polska”