Re: Siłownia - Kulturystyka

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Siłownia - Kulturystyka

Post autor: bellus » 25 paź 2008, 23:26

kaczy
Kilka pytań do Ciebie, obok tych napisanych przez moich przedmówców jeszcze:
- ile masz lat?
- co chcesz osiągnąć? Dlaczego ćwiczysz?

Nigdy bym nie kupił sobie sprzętu do domu. Dla mnie siłownia to nie tylko miejsce gdzie rozwijam ciało, ale tam odpoczywam. Tam sobie w spokoju mogę pomyśleć, odpocząć. Gdzie bym odpoczywał, jakbym w domu miał jeszcze sprzęt. Inna sprawa, że profesjonalny sprzęt (taki jak na siłowni) kosztuje na tyle dużo, że nie stać mnie na sprzęt, który by mnie zadowalał. Rowery stacjonarne czy stepery to świetne wieszaki na ubrania.
Nie jestem przekonany do tego typu ławeczek. Nie podoba mi się. Zbyt rozbudowana jak dla mnie. Ona ma możliwość wyciskania na płasko? Na zdjęciu wygląda, że trzeba by było mieć bardzo długie ręce żeby ją przy ułożeniu oparcia równolegle do podłoża odłożyć na stojaki. Druga wada jaką widzę, to stojaki są na tyle wąsko, że nie da się na tym wygodnie wyciskać.

http://www.allegro.pl/item457501386_zes ... 46_kg.html

Dane są co najmniej śmieszne. Obciążenie maksymalne jak sztanga waży 120 kg. Przy tym gryfie takie obciążenie to fikcja - tak mi się przynajmniej wydaje.
Ogólnie moim zdaniem wyrzuciłeś kasę w błoto. A przynajmniej mogłeś ją lepiej wydać.

Inna kwestia to zastanów się co robisz ze swoim ciałem w swoim wieku.

Wróć do „Inne sporty”