I znowu się zacznie gadanina, że za 2 lata nie będą sobie mieli równych. Czytałem już podobne bzdury jakieś 3 wiosny temu.
Kompleksy? Loganie, och Loganie! Wiesz z kim rozmawiasz? Z kibicami najlepszej drużyny Europy, z kibicami drużyny, która 2 razy z rzędu zdobyła mistrzostwo Anglii. I my mamy mięć kompleksy? Kompleksy Arsenalu, którego kibice od kilku lat czekają na jakiekolwiek trofeum? Wolne żarty.
Tym czym dla Ciebie jest rasizm, dla mnie jest po prostu zachowanie zdrowego rozsądku. Gdyby w Polsce mieszkało 39 milionów ludzi Afryki, a ledwie milion Polaków to też byliby rasistami ci, co by twierdzili, że coś jest nie tak?
Nie jest tak, że na Wyspach nie ma dobrych piłkarzy. Wystarczy popatrzeć na nas, na AV, czy nawet na Chelsea. A rodzimi piłkarze gwarantują stabilność. Dlatego też śmiem twierdzić, że póki Wenger nie zmieni swojej polityki, to Kanonierzy nigdy nie zdominują Premier League. Wciąż rok w rok będą odchodzili piłkarze, którym klimat brytyjski przestał się podobać.
Dla mnie Arsenal to sztuczny twór. Zbieranina ludzi z całego świata, dla których (w większości) Arsenal to jedynie przystanek w ich piłkarskiej karierze.