Gazety lub czasopisma

Awatar użytkownika
woocash
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post autor: woocash » 20 lut 2005, 1:28

w zasadzie w Polsce nie ma alternatywy dla PN i PS, to jedyne(chyba, może się mylę....) rzetelne , odpowiednio, tygodnik i dziennik, piłkarski czy tez ogólnie sportowy. PN+ już trochę odbiega od poziomu, ploty raczej nie informacje, szkoda troche kasy
a w ogóle do PN mam ogromny sentyment, czytam ją , ho ho, jakieś 8-9 lat, mam nawet jeszcze kilka numerów z 1997 roku, takie z czarno-białą wkładką, bodajże "AS-aktualności i statystyki", zbierałem to w segregatorze
miałem też krótki romans z Bravo Sport, jak weszło na rynek to chyba przez pierwszy rok kupowałem wszystkie numery...ale w 5 klasie podstawówki byłem, to mnie tłumaczy. jakoś wtedy popełniłem też kilka numerów jeszcze Mega Sportu, dla plakatów oczywiście

oprócz tego czytuję tygodniki: Wprost, Przekrój, czasem Newsweek (jak wszedł do Polski byłem nim zachwycony, teraz przeszło), rzadko Politykę
codziennie czytam też Metropol lub Metro, często gazetkę Media Markt, czsem Wyborczą

:!: a moją ulubioną gazetą jest Wiedza i Życie, polecam :D no i oczywiście National Geographic, drugi hit, mam większość numerów polskiej edycji :!:

poza tym czasem Focus (ale za dużo tam pierduł, coś na kształt Bravo Sport tyle że o nauce iświecie), Auto Świat, Komputer Świat, Świat Nauki, Polska Zbrojna.......chyba tyle

a skąd na to wszystko kasa myślicie - większość gazet kupuję na stoiskach z tanimi gazetami, taki Natinal Geographic np. nie zdezaktualizuje się po miesiącu, a jest o ponad połowe tańszy. trochę inaczej jest z tygodnikami typu Wprost czy PN, ale poślizg tygodnia nie jest taki straszny, a informacje i tak mam w necie, po prostu lubie mieć to na papierze, no i w pociągu, autobusie czy na wykładzie nie mam dostępu do sieci, heh. a PS tata mi przynosi

jak tak patrzę to oczytany jestem :wink:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”