Faktycznie „gówniana”, jednak nie widzę kompletnie żadnej analogii pomiędzy sposobem parodii jak podałeś, a tą którą stosuje WuWunio.Cris7 pisze:Można np. puścić kawałek dajmy na to Dave'a Matthewsa i zamiast głosu podłożyć chociażby miauczenia kota. Parodia jego głosu. Ale przyznaj, że gówniana.
A, różnie bywa. Niektóre tak, a inne nie. Zresztą jeśli ktoś po parodii amerykańskiego shit rapu spodziewał się poczucia humoru na poziomie pewnego Latającego Cyrku to trochę mu się delikatnie mówiąc poprzestawiało. Pamiętaj, że głupota ludzka też bywa śmieszna (choć częściej żałosna).Cris7 pisze:Koniec tematu, bo w sumie to nie jestem nawet pewny, czy te kawałki, które przytoczyłeś, bawią Cię, czy nie.
To tak samo jak przyznałem się, że nie wiem co to jest ten cały „pudelek” (teraz już wiem zostałem przez formową brać oświecony w tej kwestii, za co jestem do zgonie wdzięczny). Też prawie nikt nie chciał uwierzyć. No cóż nie moja wina. Inne środowiska, inne zainteresowania, inni znajomi, inne sposoby spędzania wolnego czasu, hobby stąd te różnice/nieporozumienia. Tekst pogmatwany z powodu dużego natężenia "elo młodzieżowych" wyrazów w stosunku do krótkiej treści.Cris7 pisze:A co do Twojej wypowiedzi na temat slangu. Trochę mi to pachnie hipokryzją.
Lajtowy? Luzacki? Spokojny? (light lekki?). Nie wiem kuwa. Przegapiłem ostatni odcinek "You can dance" i numer "Brawo" - przepraszam.Cris7 pisze: "lajtowy".
Nie mam zielonego, czerwonego ani też niebieskiego pojęcia co to może znaczyć. (Na prawdę!)Cris7 pisze:"hejtować"
True school = prawdziwa szkoła. I na ch... mi ten angielski.Cris7 pisze:"truskulowiec" to można się domyśleć o co chodzi, jeśli zna się angielski.
Domysły domysłami, ale ja wole wszystko rozumieć od razu, a nie kluczyć. Trochę mnie przeraża, że za parę lat jak zrobię magistra, będę tak stary, że nie będę już rozumiał co mówią dzieciaki z gimnazjum/liceum i jak tu podrywać nastolatki?Cris7 pisze:ale nie będę udawać, że się nie domyślam
Trochę zboczyliśmy z tematu choć w sumie slang ziomów też jest ściśle połączony z rapem/hip-hopem.