Co do Cruza to to świetny zawodnik, wzorowy profesjonalista, ale on ma 34 lata i w dodatku jest graczem włoskim do szpiku kości a to nie jest najlepszą rekomendacją gdy mówimi o lidze hiszpańskiej.
Co do Huntelaara to zbyt długo siedział w Holandii i teraz mniej osób wierzy że może być naprawdę doskonałym zawodnikiem. Tyle że jego to nie skreśla bo przecierz Sneijder też nie miał grać w Realu tak jak grał w zeszłym sezonie. Tyle, że Huntelaar jest dośc ślamazarnym typem napastnika i ja zwolennikiem jego talentu nie jestem.
Z Ligi Włoskiej na miejcu Realu bym pomyślał o Pandevie. Lazio nie gra w europejskich pucharach, Pandev ma 25 lat więc i wiele przed nim i doświadczenie też już ma. Jest wrzechstronny w ataku bo i ma skuteczność i siłę dzięki czemu spokojnie by mógł grać jako alternatywa dla RVN, ale i jest dynamiczny, ma dobrą technikę i jest bardzo pracowity, dużo się cofa, potem rusza do przodu, schodzi na boki, Realowi brakuje takiego twardo grającego zasuwającego napasnika, który by rozruszał czasem dość statyczną ofensywę. i mógłby być dobrym zmiennikiem czy to Nistelrooya czy Hiquaina.
A no i ja osobiście chyba bym nie grał 4:3:3 nie mając w drużynie skrzydeł. i raczej bym widział Real z 2 napasnikow jakoś tak:
---------Hiquain---RVN----------
---------Raul------Pandev-------
a pomoc jakoś tak:
----------------VdV----------------
---Sneijder---Gago--DLR/Guti
A jak Robben by był zdrowy i w formie to można przechodzić na typowe 4:4:2 ze skrzydłami
A poza napasnikiem by się przydał Realowi też:
-twardy i zajebiście pracowity defensywny pomocnik
-skrzydłowy (albo i 2 czy 3
-Lewy obrońca