Re: Pewniak dnia

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Re: Pewniak dnia

Post autor: Keres » 13 lis 2008, 19:30

#1 Valladolid - Real M. 1X 1,75
Real ostatnio w dołku. Wyraźny brak formy. Choć mecze wygrywają, to strasznie się męczą. Jeśli wygrywają, to jedną bramką. Naprzeciwko drużyna Valladolid. Będzie bardzo zmotywowana po klęsce w ostatniej kolejce na Camp Nou z Barcą. Gospodarze u siebie grają dobrze. Potwierdza to statystyka: 3 zwycięstwa, remis i porażka.. Chociaż w tabeli dzieli te drużyny 12 lokat to zwycięstwo lub remis są wielce prawdopodobne.
#2 Huelva (+1) - Barcelona 2 2,05
Barca gra ostatnio futbol z kosmosu. W każdym meczu ligowym aplikują rywalom po kilka bramek, przy okazji mając najlepszą defensywę w La Liga. Mam nadzieję, że w tym meczu również tak będzie. Garść statystyk: Barca gra najlepiej ze wszystkich drużyn na wyjeździe, a Recreativo najgorzej u siebie; Barca wygrała ostatnie 8 spotkań w lidze, strzelając przy tym 33 bramki! Na ostatnie 6 spotkań między tymi zespołami FCB wygrała 5 i 1 zremisowała. Przy zwycięstwach wygrywała 2,3,4-bramkami. Faworytem jest oczywiście drużyna z Katalonii, ale czy zwyciężą więcej niż jedną bramką?
#3 Hull - Manch.City 2 2,45
Drużyna gospodarzy zadziwia w tym sezonie chyba każdego. Spektakularne zwycięstwa nad takimi firmami jak: Arsenal, Tottenham czy Newcastle [ i to na wyjeździe!]. Jednak ostatnio wyraźna zadyszka: 3 kolejne porażki w lidze. City też nie idzie ostatnio zbyt dobrze [również 3 porażki z rzędu], jednak to oni są pod presją i muszą zacząć wygrywać, aby grać o europejskie puchary. Myślę, że beniaminek zajmie niedługo miejsce w środku tabeli a Manchester zacznie piąć się w górę.
#4 Roma - Lazio 1 2,35
Kto by się spodziewał, że Roma po 11 kolejkach będzie miała tylko 1 pkt nad strefą spadkową. Rzymianie na 6 ostatnich spotkań w Serie A wygrali tylko 1! Kolejnej porażki [ i to z Lazio] być nie może. No i w tym meczu zagra [chyba] Totti – mózg ASR. Warto dodać, że w 18 ostatnich derbach dużo częściej triumfowali Giallorossi (8 razy - przy 3 piłkarzy Lazio). Wiem, że derby rządzą się swoimi prawami, ale myślę, że dla Romy będzie to punkt zwrotny w tym sezonie.

Wróć do „Bukmacherka”