Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Post autor: Andrys » 15 lis 2008, 15:21

Righteous Kill
Obrazek

Film według mnie bardzo dobry. Czytałem opinie różnych ludzi na różnych serwisach odnośnie tego filmu i większość krytykowała reżysera - Avnet'a, odtwórców głównych ról - de Niro i Pacino, ogólnie cały film. Jednak nie zgodzę się z 'tą większością'. Może rzeczywiście przydałby się ktoś młodszy od, można powiedzieć już weteranów światowego kina, Al'a i Robert'a, w rolach 'Fiska' i 'Cowana'. Być może też początek filmu pokazuje pewne rzeczy aż za dobitnie przez co wiemy, iż w końcu musi nastąpić pewien zwrot akcji i 'puenta' nie jest tak zaskakująca jak być powinna. I w końcu być może niektórych lekko może odstraszać udział 50 Cent'a w filmie. Ogólnie jednak zdecydowanie na plus. Moja ocena: 8/10

Taken
Obrazek

'Uprowadzona' obok 'Przubudzenia' była zapowiadana na film roku. O ile Przebudzenie na pewno nie podołało oczekiwaniom, o tyle Taken można uznać za naprawdę dobry film, ale czy najlepszy w skali roku? Wątpliwe... Film z pewnością spodoba się fanom Spidermanów, Supermanów, Batmanów i innych manów. Liam Neeson w pierwszoplanowej roli, jako główny bohater - Bryan, momentami wyprawia rzeczy, które można bardzo łagodnie uznać za mało realne. Film dziwny, jednak ma swój klimat i ogólnie niezły. Moja ocena: 7.5/10

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”