W mojej opini wygląda to tak:
Myślę, że Real potrzebuje, jednego pomocnika z prawdziwego zdarzenia. Typowej '10', która będzie w stanie wziąć na siebie ciężar rozgrywania akcji. Kogoś kto 'pieczętuje' piłkę w każdej akcji i przekazuje ją dalej. Myślę, że dobry przykładem byłby Diego. Zawodnik utalentowany, jeszcze dość młody - 23 lata? 24? coś koło tego. Przyzwyczajony już to podobnej roli z drużynie, bo takiego zawodnika odgrywa w Werderze. Zaraz na pewno napisze ktoś, że Bundes to nie La Liga i może sobie nie poradzić itd. ja jednak myślę, że Diego ogarnąłby i La Ligę. Kolejna duża potrzeba Realu to według mnie prawdziwy napastnik. Bo nie wliczając kontuzjowanego Ruuda, to w klubie nie ma żadnego. Era Raula już dawno się skończyła, Savioli podobnie - jeśli w ogóle kiedyś trwała, a Bueno jeszcze się nie zaczęła. Zostaje osamotniony Higuain, który od biedy może jeszcze grać, ale raczej nie jest jeszcze zawodnikiem tej klasy by grać napastnika 'n1' w takim klubie jak Real...? Musi to być zawodnik, który obecnie jest w formie, jednak mając na myśli słowo 'obecnie' nie mówię tu o 5-8 ostatnich meczach, tylko np ostatni rok, półtorej. Przykłady? Proszę bardzo - Benzema, Adebayor, Ibrahimović, Villa. Wiem, wiem, każdego z nich będzie niezwykle trudno wykupić ze swoich klubów. Pewnie zaraz ktoś poda też przykład zawodników, którzy ostatnio są na Topie jak między innymi napastnik Hoffenheim - Ibisevic, Helmes z Leverkusen, Milito z Genoi czy El Hamdaoui (nawet nie pamiętam jak to się pisze...) z Alkmaar. Są to jednak raczej zawodnicy jednego sezonu/rundy, no może z wyjątkiem Milito.