Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: gilardino11 » 16 lis 2008, 17:36

Kolejne 3 punkty
Mecz oglądałem przez neta więc dość ciężko ocenić czy karny tam był.Wydawało mi sie że kontakt pomiędzy zawodnikami był jednak troche obraz był zamazany i trudno mi jest stwierdzić.Jeżeli chodzi o samą gre to tak jak wyżej pisano Milan zagrał bardzo przeciętnie.Troche ten mecz wyglądał jak w ubiegłym sezonie na San Siro gdzie lały nas tuzy włoskiej piłki np.Empoli :roll: W przodzie sytuacji na palcach jednej ręki.Najlepszą sytuacje miał chyba Pato jednak trafił w bramkarza.W obronie bardzo poprawnie co cieszy bo nadal personalnie wygląda to nie za ciekawie a mimo wszystko nie tracimy bramek.Favalli na środku obrony gra bardzo dobrze w porównaniu z tym co grał na boku to poprostu "profesor" :wink: .Wydaje mi się też że mniejsza ilość traconych bramek jest spowodowana tym że pomocnicy wspomagają obrone.Bardzo szybko podchodzą pod przeciwnika i grają albo piłka albo faul co troche zniechęca drużyny grające przeciwko Rossonerim.Tak jak przed sezonem na forum rozmawialiśmy i doszliśmy do wniosku że ewidentnie przyjście Flaminiego pobudzi chłopaków do większej pracy i tak ewidentnie jest bo szczególnie pomocnicy grają o niebo lepiej niż w ubiegłym sezonie.Co do ataku to wydaje mi się że jednak bardziej pasuje nam ustawienie z dwoma napastnikami z przodu.Wtedy Milan gra dużo lepiej, stwarza sytuacje a co za tym idzie wygląda to dużo lepiej i wpadają bramki.

Najważniejsze że nadal jest punkt straty do Interu a za tydzień Inter- Juve i ktoś musi stracić punkty

Wróć do „Włochy”