Re: Matura

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Matura

Post autor: pablisso » 18 lis 2008, 21:12

ehh widze wszyscy tutaj to humanisci.. a mialem nadzieje ze ktos cos poradzi na moje problemy- jak pogodzić 3 rozszerzone przedmioty?:/

pol, ang= podstawa
fizyka rozszerzenie
+
biologia rozsz
chemia rozsz
Kendo pisze:Też was wkurzają nauczyciele z przedmiotów z których nie zdajecie matury? Mogliby trochę przystopować i dać cxzas do nauki a oni sie napalili jakby od tego zależało życie ucznia. Myślałem, że III klasa będzie luźniejsza ale zapowiwedzi są na razie na II semestr.
kazdy z nich mysli ze jest najawazniejszy i ze trzeba sie uczyc. jedynie wychowawaczyni- od niemieckiego daje zupelne luzy grupie podst i mam calkowicie z glowy ten przedmiot- a reszta katowanie, ale jakos udaje mi sie wszystko ominac.

co do Twojej historii to sie nie martw az tak mocno. mi po nocach biologia sie sni. podstawa to sam czlowiek- ale to sie nie rpzyda na akademi;/ a rozszerzenie to czlowiek + rosliny + zwierzeta, wiec tu zaczynaja sie schodki. ale czasu zostalo sporo, czytaj i umow sie z kims, zeby sprawdzal stan Twojej wiedzy- tj. opowiedz o np. kongresie wiedenskim- taka metode przyjal u nas chlop ktory poszedl w tym roku nauczac na uniwersytecie i wiele osob dzieki temu zdalo :)

ogolnie, obysmy nie zdali pierwszej probnej- moze to nam otworzy oczy :D

Wróć do „Hyde Park”