Oczywiście miło by było zobaczyć w jakimś meczu na skrzydle naszego Jacusia, jednak Liga to nie CC i tutaj każda drużyna gra umotywowana na 100%.
Zawsze jak widziałem Nicklasa w reprezentacji, to grał jak facet. W Arsenalu gra jak panienka, z paroma przebłyskami. Ja bym nie oceniał go za ostatnie mecze surowo, bo miał cholernie ciężkie zadanie grać samemu przeciwko obrońcom ManU i Villi. A że Duńczyk nie jest "samograjem", potrafiącym zrobić coś z niczego, to wyglądało to tak jak wyglądało, czyli tragicznie. Bendtner zdecydowanie lepiej gra jak ma kogoś obok siebie. Sprzedać go - nie, wypożyczyć być może.fieldy pisze: Co do wypożyczenia Veli, ja bym go zostawił i wbrew temu co pisałem przed sezonem o Nicklasie - Duńczyka bym sprzedał..
Co do Veli to przed sezonem i krótko po jego rozpoczęciu myślałem że Wenger mimo swoich zapowiedzi że to "drugi Eduardo", jednak będzie go wystawiał na skrzydle, robiąc z niego takiego gracza jakim był Nani dla United w zeszłym sezonie. I powiem że dziwiło mnie, że tego nie robi, bo Vela ma wszystko technikę szybkość, i nawet potrafi się trochę poprzepychać z niezasilnym rywalem.
Ale jak zobaczyłem mecze w Pucharze Ligi i parę jego "popisów" w grze defensywnej, to zrozumiałem czemu Wenger widzi go jedynie w ataku
To nie Hiszpania i niestety pewne podstawy gry defensywnej skrzydłowy w Anglii musi mieć.