Re: Reprezentacja Argentyny (zbiorczy)

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Re: Reprezentacja Argentyny (zbiorczy)

Post autor: jordan20 » 22 lis 2008, 17:06

odswiezajac troche temat chcialbym napisac o swoich przemysleniach

za lekko ponad 2 lata kolejne ms

argentyna ma nowego trenera

patrzac tylko personalnie to reprezentacja ta ma bodaj najsilniejszy i najlepiej zbalansowany obok hiszpanii sklad

zaczynajac od bramkarzy:

franco/ustari i abonanzieri

za 2 lata ustari powinien juz bronic regularnie w getafe( a moze juz w jakims lepszym klubie) i bedzie zdecydowanym nr 1

obrona:

heinze,garay,gonzalo rodriguez,demichelis, gabi milito, j zanetti ,colocini,zabaleta to jedni z najlepszych na swoich pozycjach

brakuje w tej formacji jedynie jakiegos dobrego lewego obroncy i zmiennika dla majacego juz swoje lata zanettiego( wg mnie najlepszy prawy obronca ostatniego dwudziestolecia-moze cafu gral zblizona pilke ale mial brami w obronie)

pomoc:

dwoch najlepszych na swiecie defensywnych: masherano i cambiasso plus jeszcze mlody ale juz b dobry gago

dodajac do tego skrzydlowego maxiego

atak:

najlepszy obecnie pilkarz swiata messi ,kun aguero oraz tevez to mieszanka wybuchowa

plus swietny i bardzo niedoceniany diego milto

i no wlasnie druzyna ta ma wszytsko bez jednego ogniwa-rozgrywajacego z prawdziwego zdarzenia-takiego jak xavi,pirlo

niestety ale z archaicznym, grajactym futbol z lat 70-tych riquelme mistrzowskiej korony sie nie wygra

juz dzieci na ostatnich io pokazaly ,ze dla tego pana gra jest za szybka

wiec argentyna ma 2 ;lata by znalezc sobie pilkarza na te kluczowa pozycje a wtedy kandydatem na mistrza napewno bedzie obok hiszpani nr 1

na koniec moja wizja tej kadry za 2 lata:

ustari

zanetti,milito,demichelis,heinze

masherano (gago),cambiasso + ten rogrywajacy

messi,kun,tevez

mam nadzieje rozpoczac ciekawa wymiane pogladow na ten temat

pozdrawiam

Wróć do „Piłka nożna na świecie”