Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Post autor: maestro » 22 lis 2008, 19:55

Czasu ostatnio brak, właśnie piszę pracę na jutro ale jak przeczytałem post Babla, to wstyd mi się zrobiło i coś trzeba skrobnąć. W moim przypadku obejrzenie tego meczu również wymagało wyrzeczeń. Ciężko wywalczyłem wolną nockę w robocie, by dziś delektować się zwycięstwem Juventusu :P

Wojna na słowa pomiędzy klubami i kibicami trwa w najlepsze już od dobrych kilku dni. Najważniejsza jednak dziś na boisku. Trenerzy zgodnie twierdzą, że jest to mecz jak każdy inny, o 3 punkty jednak wszyscy wiedzą, dziadek wie, babcia wie, że Derby d'Italia to coś więcej. Nie mam zbyt wiele czasu, więc napiszę tylko, że spodziewam się twardej gry z obu stron, wspaniałych pojedynków Ibra-Kielon, Vieira-Momo, Alex-Matrix (lub Burdisso :P ) itp itd. Ameryki oczywiście nie odkryłem. Mam tylko nadzieję, że Ranieri nie przegra nam tego meczu. Wyjściowa jedenastka Juve jest praktycznie jasna, ale taktyka będzie kluczowa. Jeśli zagramy tak solidnie, jak z Realem, to możemy wygrać. Rozum mówi, że Juve nie jest faworytem ale nie jest tajemnicą, że nasi piłkarze w takich meczach grają na 200% swoich możliwości. Oby tak było i dziś. Z remisu będę zadowolony, lecz zwycięstwo jest jak najbardziej w naszym zasięgu. Jedziemy z koksem :]

EDIT:

Camor :evil: w reprezentacji zagrał zdaje się cały mecz :roll:

Wróć do „Włochy”