Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Post autor: Maciek (interista) » 23 lis 2008, 20:13

Jeżeli chodzi o defensywę to nieunikneliśmy pewnych indywidualnych wpadek -Burdisso w meczu z Famagustą, czy Zanetti w spotkaniu z Bologną. Mieliśmy taki okres gry, że w dwóch kolejnych spotkaniach straciliśmy 6 goli (Reggina, Famagusta). Natomiast z szerszej perspektywy sytuacja wygląda tak, że w 13 spotkaniach serie a straciliśmy łącznie 7 bramek - najmniej w lidze. Przed sezonem zakładałem (znając defensywne walory drużyn prowadzonych przez Mourinho, oraz wykluczajac możliwość tak wielu kontuzji na pozycjach obronnych jak to miało miejsce w sezonie poprzednim), że powinniśmy stracić poniżej 20 goli w sezonie (serie a). No może nie to, że powinniśmy, ale uważam, że stać nas na taki wynik :P

Mecz z Juve rozpoczął "drugi pagórek" czy jak to tam nazwać (Juve, Napoli, Lazio). Pierwszy (Roma, Genua, Fiorentina) również rozpoczeliśmy efektownie, a poźniej było spore rozczarowanie . Jeżeli utrzymamy prowadzenie po tych dwóch kolejnych spotkaniach to będzie można z coraz większym optymizmem podchodzić do kwestii obrony tytułu.

Ponoć Inter grał rombem. Ja przyznam, że emocje były tak duże że nawet nie zwracałem większej uwagi na kwestie taktyczne, wiem tylko, że skrzydłowych nie było. :mrgreen:

PS Wiecie jak nazywa się wczoraj narodzona, pierworodna córka Cambiasso ? Na imię ma... Victoria !

Wróć do „Włochy”