Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post autor: Jarzinho » 23 lis 2008, 21:34

Yukasz pisze:Już nawet na kilka dni przed ostatnim meczem z Irlandią mówiło się że Smuda będzie rozmawiał z Leo aby dla dobra Lecha nie powoływał wszystkich jego piłkarzy bo czeka ich jeszcze kilka meczów no i co najważniejsze te w PUEFA a oni mają już sporo w nogach (mówił to i Smuda). Przecież to było szeroko komentowane i trzeba było się postarać aby o tym nie usłyszeć. Nawet komentatorzy w meczu Polaków mówili że Smuda utargował z Leo jedynie tyle że jego piłkarze mają grać nie więcej niż 45 min.Także w innych rozmowach Smuda zapytany czemu jakiś podstawowy piłkarz nie wybiegł w pierwszym składzie mówi że chce dać mu odpocząć.
Najważniejsze słowo w twoim poscie to "mowiło". W kazdym serwisie przy powołaniach na ostatni mecz był odnośnik, ze Smuda bedzie niezadowolony. Tak, tylko szkoda, że Smuda nigdzie tego nie powiedział. Komentatorzy mowili, mowiło sie. Szkoda, ze Smuda tak nie mowil. Jeszcze jakby Ci komentatorzy to byli np. Kołtoń czy inny dziennikarz majacy jakas styczność ze Smuda. O tym, że pilakrze Lecha nie beda grać pelnego spotkania z Irlandia było wiadomo długo przed samym spotkaniem.
Nie jakis pilkarz, bo tylko w trzech przypadkach Smuda w tym sezonie powiedzial, ze jakis pilkarz siedzi na ławce z innego wzgledu niż forma. Pierwszy Rengifo, kiedy wrócil ze spotkan reprezentacji, drugi Stilic i Lewandowski i tylko i wylacznie dlatego, ze Smuda jasno stwierdzil, ze nie maja przepracowanego całego okresu przygotowawczego i nie mozna dawac im grać wszystkiego, nie z przemeczenia.
Yukasz pisze:Nie widziałem takiej i nie widzę, przynajmniej nie dałem tego odczuć w ostatnim poście bo pisałem o licencjach. Zresztą nieważne bo odbiegamy od meritum czyli dlaczego wg Ciebie liga nie powinna zostać powiększona i zamiast wg przepisu gotować ten obiad wrzuciliśmy do garnka książkę kucharską
Na moje słowa:
Jarzinho pisze:No niby w pierwszej lidze sa 4 moze 5 zespolow, ktore faktycznie fajnie wygladaja, maja zaplecze finansowe. Tylko jesli wziąść z niej Zagłebie, Widzew, Koronę to pozniej moze być porblem z posotalymi, ktorzy beda awansować. Fakt tam Plock czy łęczna maja zaplecze finansowe, ale co z reszta. Jakos nie jestem przekonany, że pozostałe kluby dalyby rade w lidze pod wzgledem pozasportowym.
Piszesz to:
Yukasz pisze:Bardzo dziwne rozumowanie żeby nie powiększać ligi bo jak ktoś później awansuje to nie podoła Kogo to obchodzi? Jak awansuje i będzie słaby to zaraz spadnie.
Jeszcze starsz mi tu wciskac ze mam problem z czytaniem.

Wróć do „Wracając Do Meritum”