Re: Złota Piłka - France Football

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Złota Piłka - France Football

Post autor: Kamil232 » 02 gru 2008, 11:22

Rozumiem gdybym napisał, że Ronaldo to cienki Bolek i nic nie potrafi. A ja tylko stwierdziłem, że nie jestem przekonany czy po finale LM Ronaldo grał tak dobrze, aby przyznać jemu ta nagrodę.
Moim zdaniem lepiej grał Xavi.
Po pierwsze miał kontuzję, zresztą już na Euro grał z kontuzją gdzie po 30 minutach puchła mu kostka. Po Drugie nie tylko Xavi grał po Euro lepiej od niego, ale za to nikt przed Euro nie grał lepiej od niego. I o tym chyba zapominasz.
Czy Ronaldo zachwycał w tym sezonie w każdym meczu ? Czy zdarzały się spotkania po których narzekałeś na jego postawę ?
Bo tutaj chyba jest wyraźna różnica pomiędzy Ronaldo, a Xavim [jeśli chodzi o grę po LM, czyli Euro i nowy sezon].
Nie nie zachwycał w każdym meczu a czy Xavi zachwycał w każdym meczu? Co Ty próbujesz powiedzieć, że druga połówka roku jest ważniejsza? Ważniejsze są pierwsze spotkania w lidze od Mistrzostwa Anglii i Zdobycia Ligi Mistrzów? A statystyki wkleiłem w jednym celu, by pokazać, że Ronaldo nie gra wcale tak tragicznie w drugiej połówce roku jak niektórzy próbują to przedstawić.
Ronaldo wygrał, niech mu będzie - ale powiedz szczerze, czy Xavi nie zasłużył na wyższe miejsce niż 5 ?
Przed kogo? Przed Messiego? Przed Torresa czy przed Ikera? Messiego nie. Przed Torresa pewnie tak, przed Ikera znowu nie- MIstrz Hiszpanii Europy, kapitalna gra i w Reali na Euro ba! dla mnie to on powinien być na drugim miejscu.

Aha no i dobrze napisał Red, głosować można było już we Wrześniu więc od zawsze jest tak, że tą nagrodę zdobywa zawodnik co do Czerwa/Lipca się pokaże z najlepszej strony i przede wszystkim zdobędzie trofea. To jest też bardzo ważne, czy jego gra pomogła zdobyć zespołowi Puchary. Dlatego nagrodę dostał choćby Cannavaro który jesienią grał tragicznie w Realu, dlatego nagrodę dostał Kaka za 5 meczy w LM...i niech mi tu żaden nie wyskakuje z jakimiś pierdołami w Lidze skończyli na 4 miejscu, an jesieni nie wygrali przez pół roku meczu u siebie.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”