Po pierwsze miał kontuzję, zresztą już na Euro grał z kontuzją gdzie po 30 minutach puchła mu kostka. Po Drugie nie tylko Xavi grał po Euro lepiej od niego, ale za to nikt przed Euro nie grał lepiej od niego. I o tym chyba zapominasz.Rozumiem gdybym napisał, że Ronaldo to cienki Bolek i nic nie potrafi. A ja tylko stwierdziłem, że nie jestem przekonany czy po finale LM Ronaldo grał tak dobrze, aby przyznać jemu ta nagrodę.
Moim zdaniem lepiej grał Xavi.
Nie nie zachwycał w każdym meczu a czy Xavi zachwycał w każdym meczu? Co Ty próbujesz powiedzieć, że druga połówka roku jest ważniejsza? Ważniejsze są pierwsze spotkania w lidze od Mistrzostwa Anglii i Zdobycia Ligi Mistrzów? A statystyki wkleiłem w jednym celu, by pokazać, że Ronaldo nie gra wcale tak tragicznie w drugiej połówce roku jak niektórzy próbują to przedstawić.Czy Ronaldo zachwycał w tym sezonie w każdym meczu ? Czy zdarzały się spotkania po których narzekałeś na jego postawę ?
Bo tutaj chyba jest wyraźna różnica pomiędzy Ronaldo, a Xavim [jeśli chodzi o grę po LM, czyli Euro i nowy sezon].
Przed kogo? Przed Messiego? Przed Torresa czy przed Ikera? Messiego nie. Przed Torresa pewnie tak, przed Ikera znowu nie- MIstrz Hiszpanii Europy, kapitalna gra i w Reali na Euro ba! dla mnie to on powinien być na drugim miejscu.Ronaldo wygrał, niech mu będzie - ale powiedz szczerze, czy Xavi nie zasłużył na wyższe miejsce niż 5 ?
Aha no i dobrze napisał Red, głosować można było już we Wrześniu więc od zawsze jest tak, że tą nagrodę zdobywa zawodnik co do Czerwa/Lipca się pokaże z najlepszej strony i przede wszystkim zdobędzie trofea. To jest też bardzo ważne, czy jego gra pomogła zdobyć zespołowi Puchary. Dlatego nagrodę dostał choćby Cannavaro który jesienią grał tragicznie w Realu, dlatego nagrodę dostał Kaka za 5 meczy w LM...i niech mi tu żaden nie wyskakuje z jakimiś pierdołami w Lidze skończyli na 4 miejscu, an jesieni nie wygrali przez pół roku meczu u siebie.