Jasne, nie ma problemu.Kamil232 pisze:ODPOWIESZ W KOŃCU NA PROSTE PYTANIE?:
Mistrzostwo Anglii, Puchar Europy, Król Strzelców LM, Król Strzelców PL, Zdobywca Złotego buta. Co jeszcze musi zrobić skrzydłowy, żeby "zasłużyć" na nagrodę dla najlepszego piłkarza świata?
Po 1. chodzi o nagrodę dla piłkarza grającego w Europie.
Po 2. wszystko ładnie i pięknie tylko mi się ciągle wydaje, że mówimy o roku 2008, a nie sezonie 07/08. Co to za argument, że zdobył króla strzelców, jak sporo z tych goli zdobył w poprzednim roku ? Ja wiem, że trzeba naciągnąć fakty trochę, aby wszystko pasowało i wyszło na twoje, ale rozgraniczmy czy mówimy o tym kto był najlepszy w minionym sezonie, czy o tym kto w tym roku błyszczał najbardziej. To samo tyczy się króla strzelców LM i złotego buta. Gro bramek, czy asyst zdobył w tamtym roku i nie powinno to być brane pod uwagę. Tak mi się wydaje, jeśli mówimy o tym roku kalendarzowym.
Co do pytania co musi zrobić, aby dostać nagrodę - nic więcej, to wystarczy. Ale na nagrodę za ubiegły sezon, a nie za jeden rok kalendarzowy. W moim przekonaniu powinno się brać pod uwagę mecze od stycznia do grudnia i w styczniu powinno być ogłoszenie plebiscytu. Wtedy taki plebiscyt miałby sens. A tak zawsze będą niedomówienia.
Ja doceniam osiągnięcia obu piłkarzy i przyznaję uczciwie, że obu dałbym tą nagrodę. Kibice United nie widzą takiej możliwości. Dlaczego ? Dlaczego tak bardzo "lekceważycie" Euro. Najważniejszą imprezę roku ? I końcówkę roku ?
Już nie mówię o tym jak głosowano. Ale jak powinno się na to patrzeć. Czy nagroda za rok nie powinna obejmować 12 konkretnych miesięcy ?