Re: Złota Piłka - France Football

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Złota Piłka - France Football

Post autor: fieldy » 02 gru 2008, 15:06

Kamil232 pisze:ODPOWIESZ W KOŃCU NA PROSTE PYTANIE?:
Mistrzostwo Anglii, Puchar Europy, Król Strzelców LM, Król Strzelców PL, Zdobywca Złotego buta. Co jeszcze musi zrobić skrzydłowy, żeby "zasłużyć" na nagrodę dla najlepszego piłkarza świata?
Jasne, nie ma problemu.

Po 1. chodzi o nagrodę dla piłkarza grającego w Europie.
Po 2. wszystko ładnie i pięknie tylko mi się ciągle wydaje, że mówimy o roku 2008, a nie sezonie 07/08. Co to za argument, że zdobył króla strzelców, jak sporo z tych goli zdobył w poprzednim roku ? Ja wiem, że trzeba naciągnąć fakty trochę, aby wszystko pasowało i wyszło na twoje, ale rozgraniczmy czy mówimy o tym kto był najlepszy w minionym sezonie, czy o tym kto w tym roku błyszczał najbardziej. To samo tyczy się króla strzelców LM i złotego buta. Gro bramek, czy asyst zdobył w tamtym roku i nie powinno to być brane pod uwagę. Tak mi się wydaje, jeśli mówimy o tym roku kalendarzowym.

Co do pytania co musi zrobić, aby dostać nagrodę - nic więcej, to wystarczy. Ale na nagrodę za ubiegły sezon, a nie za jeden rok kalendarzowy. W moim przekonaniu powinno się brać pod uwagę mecze od stycznia do grudnia i w styczniu powinno być ogłoszenie plebiscytu. Wtedy taki plebiscyt miałby sens. A tak zawsze będą niedomówienia.

Ja doceniam osiągnięcia obu piłkarzy i przyznaję uczciwie, że obu dałbym tą nagrodę. Kibice United nie widzą takiej możliwości. Dlaczego ? Dlaczego tak bardzo "lekceważycie" Euro. Najważniejszą imprezę roku ? I końcówkę roku ?
Już nie mówię o tym jak głosowano. Ale jak powinno się na to patrzeć. Czy nagroda za rok nie powinna obejmować 12 konkretnych miesięcy ?

Wróć do „Piłka nożna na świecie”