IMHO Xavi zasłużył na miejsce w pierwszej trójce, ale nie mam zamiaru rwać szat z powodu 'zaledwie' piątej lokaty dla Creusa. Zdaję sobie sprawę z tego, że Xavi nie jest piłkarzem stricte ofensywnym a samo to już znacznie utrudnia mu zdobycie wyróżnienia. Poza tym niektórzy mogliby nie przeżyć dwóch piłkarzy Barcelony w pierwszej trójce
Swoją drogą ciekaw jestem czy kiedyś zdarzyło się, aby w pierwszej trójce było dwóch piłkarzy z jednego klubu. Wie ktoś coś na ten temat? Jak widać w piątce już da radę
Kontynuując koncert życzeń chciałbym, aby nagrodę przyznawano za sezon a nie za rok. Obecnie teoretycznie przyznaje się ją za rok a w praktyce jest inaczej. Powinno się formalnie ustalić, że nagradzamy najlepszego piłkarza danego sezonu a nie rok.
Ciężka do rozstrzygnięcia jest też kwestia tytułów drużynowych. Na fioletowej stronce HalaDzieci wypisując swoje listy na których Leo nie ma nawet w pierwszej 10 bo przecież Barcelona nic nie wygrała. Spoko
PS: Jeszcze jedna myśl wpadła mi do głowy. Ktoś ma chyba niezły ubaw z tego, że kibice tak się emocjonują tymi wyborami roztrząsając, rozkładając na czynniki pierwsze i analizując wybory tych kilkudziesięciu osób (głosowała chyba niecała setka