Re: LM Grupa C (Barcelona, Sporting, Szachatr, Basel)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: LM Grupa C (Barcelona, Sporting, Szachatr, Basel)

Post autor: Mentor » 07 gru 2008, 18:35

Przed nam ostatni mecz grupowy. Jak dla mnie najlepiej by było gdyby ten mecz w ogóle nie musiał się odbywać, ale nie ma tak dobrze. Mamy zagwarantowane pierwsze miejsce w grupie tak więc wynik jest bez znaczenia. Dobrze, że przynajmniej gramy u siebie bo wyjazd do Doniecka nieco komplikowałby sytuację. We wtorek zobaczymy mocno rezerwowy skład a więc będzie ciekawie. Liczę na dobry występ kilku zawodników.

http://www.blaugrana.pl/news/1120/gd_co ... arzom.html
Ośmiu piłkarzy pierwszej drużyny nie zagra we wtorkowym meczu Ligi Mistrzów z Szachtarem Donieck na Camp Nou. Dani Alves, Carles Puyol, Rafa Márquez, Touré Yaya, Lionel Messi, Xavi Hernández, Thierry Henry i Víctor Valdés to zawodnicy, którym Pep Guardiola postanowił dać odpocząć przed zbliżającą się wielkimi krokami konfrontacją z Realem Madryt. Wymienieni piłkarze będą mieli wolne do godz. 17.30 we wtorek, kiedy to rozpoczną trening w la Masia.

Pozostali piłkarze Barcelony trenować będą w poniedziałek (godz. 11.00, Camp Nou) oraz w dniu meczu z Ukraińcami (godz. 11.30, Camp Nou, "za zamkniętymi drzwiami"). Po jutrzejszym treningu Josep Guardiola oraz Eric Abidal pojawią się na konferencji prasowej.

Szansa dla piłkarzy Barçy Atlètic

W związku z nieobecnością wspomnianych ośmiu piłkarzy oraz kontuzjowanych Milito i Iniesty, szkoleniowiec Barcelony będzie miał do dyspozycji zaledwie 14 zawodników. Dlatego z całą pewnością Guardiola uzupełni kadrę piłkarzami Barçy Atlètic.

Nowe twarze na treningu

Drużyna Pepa Guardioli po pewnym zwycięstwie z Valencią (4-0) już dzisiaj powróciła do treningów. Pierwsza sesja rozpoczęła się o godz. 11.30 na boisku w la Masia. Razem z pierwszym zespołem trenowali Botía, Vázquez, Abraham i Torres.

Xavi, Gudjohnsen oraz Messi, z drobnymi urazami, ćwiczyli na siłowni.
Tak jak się spodziewałem Samuel Eto'o prawdopodobnie zagra. Dwa tygodnie bez piłki to chyba jednak zbyt wiele i pewnie we wtorek trochę sobie pobiega przed Gran Derby.

Wróć do „Puchary Europejskie”