Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8801
Kontakt:

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post autor: cloner » 09 gru 2008, 18:46

Fishbone pisze:Dziwnie to właśnie wygląda, że Legia bez premii za określony mecz jest tak wysoko a są jednym z dwóch zespołów na 18, które nie otrzymują premii za określony mecz.
A mnie dziwi to, ze w Legii Cie to dziwi, a w Górniku już nie. I tu, i tu placa za to samo, i zaplaca w przypadku osiagniecia konkretnego celu.

Pierwsza runda za nami. Na gorze tabeli bez niespodzianek, przewidywalem Lecha i tak też jest. Legia, dyskopolo, Wisla, Bełchatów i niespodziewaie Slask Wroclaw. Ta szóstka będzie walczyc o majstra wiosną. Wydaje się, ze najwieksze szanse ma Lech i Legia, ale ... jesli Bełchatów się wzmocni, to nigdy nic nie wiadomo :P Najmniejsze szanse daje oczywiście Slaskowi, który jak na beniaminka, gra rewelacyjnie, duza w tym zasluga trenera imho. Mam nadzieje, ze mistrzostwa nie zdobedzie dyskopolo, klub bez kibiców, a na dodatek grający najbrzydszy futbol z ww. ekip. Srodek tabeli także bez wiekszego zaskoczenia, Arka, Ruch, Polonia B., Jagiellonia, Lechia, Odra i LKS. W strefie zagrozonej jest Piast, Cracovia i Górnik - co moze byc sporym zaskoczeniem. Arka i Ruch powinna wiosną utrzymać formę, a moze nawet pograją lepiej, potencjał mają na pewno. Jaga gra nierówno, a na wyjazdach nie zdobywają prawie w ogóle punktów. No, ale to domena Probierza, strzelenie jednej bramki, a pozniej obrona Czestochowy (tak grala Polonia na wiosne, w zeszlym sezonie). Lechia i Odra moim zdaniem powinne sie miec na baczności, gdyz ŁKS zapewne znowu sie utrzyma. Pieniedzy tam wielkich nie ma, ale najwidoczniej atmosfera bardzo dobra i pilkarze potrafią zdobywac jakoś te punkciki. Ze strefy zagrozeonej, najgorzej moim zdaniem wyglada sprawa Gornika i Piasta. Żabole maja slabego trenera, kiepska atmosfere w druzynie, ale ... są też czystki. Hajto wywalony, obcokrajowcy wywaleni, ma też odejść Brzeczek, mają grać mlodsi, bardziej ambitni i spokojniejsi gracze.A Piast gra caly sezon na wyjeździe. Mysmy grali w zeszlym tylko pół, a i tak przez 99% expertów bylismy głownym kandydatem do spadku. O Cracovie jakos jestem dziwnie spokojny, wydaje mi sie, ze Płatek ich tam dobrze poustawia i chłopaki wiosną będa grać lepiej, tak jak to miało miejsce w zeszłym sezonie :wink:

Nie mozna zapominac o korupcji. Dlatego też typuje do spadku: Górnik Zabrze, Piast Gliwice i Jagiellonię Białystok (za korupcję).

Do boju POLONIO 8)

Wróć do „Wracając Do Meritum”