Od meczu Lecha z Grasshoppersem Zurich u siebie ( 6-0 ) regularnie czytam forum WL, na youtube dodałem do subskrycji 3 kanały ( LechTV, Bulgarska, KKSKolejorz) i generalnie na bieżąco jestem ze wszystkimi kibicowskimi akcjami Lecha, jak np. te Januszowanie w Gdańsku. Bez wątpienia jest to najlepsza ekipa w Polsce pozostawiająca za sobą wszystkich daleko w tyle.
Jest ona taką ekipą także dzięki osobom postawionym w stowarzyszeniu - litarą, dyniolom itd.
Tworzą oni prawdziwą "Wiarę" ludzi którzy będą na dobre i na złe. Taki Małyszowiec jest z drużyną tylko wtedy kiedy jest dobrze i kiedy zwycięża. Uważa się za wielkiego kibica, a gdy przychodzą niepowodzenia zwija wrota i nie ma go.
Dla 'Polonusów' również nie ma wstępu na sektor, jak sama nazwa mówi jest to sektor kibiców Lecha Poznań, więc jakim prawem ma tam zasiadać człowiek który kibicuje wszystkim Polskim drużyną, i gdyby zamiast Kolejorza grała tam Legia czy Wisła, również chciałby się wbić na sektor.
Jedyne do czego ewentualnie można się doczepić, to forma poinformowania takiego 'fana dobrej piłki' że nie jest mile widziany odrobinę grzeczniej aniżeli "Wypier*** na Małysza"
Sprzedaż biletów jest prowadzona w najlepszy sposób jaki może być w tej sytuacji robiona. Może od razu robić wolną sprzedaż i losowanie jak na mecze repry w EURO czy Mundialu.
A teraz wyobraźcie sobie jak inaczej by wyglądały trybuny Lecha gdyby wejściówki były w wolnej sprzedaży i kicał tam każdy kto popadnie - a nie wyselekcjonowani ludzie jak jest do tej pory (może nie chodzi konkretnie o te filmiki ale kto chce to na pewno wie o co mi chodzi)
AUSTRIA WIEDEN
POLONIA BYTOM ostatnio