Re: Pewniak dnia

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Pewniak dnia

Post autor: rbortniczuk » 14 gru 2008, 10:09

Bilbao - Gijon x 3.25

Dobrze spisujący się beniaminek z najciekawszym bilansem w całej lidze :

12. Sporting Gijón 14 6 0 8 23 - 32 18

zmierzy się z odradzającym się z marazmu wiecznym ligowcem Atlethic Bilbao którego bilans domowy wygląda tak :

13. (16) Athletic Bilbao 7 3 0 4 8 - 9 9

dla porządku zamieszczam bilans wyjazdowy gości

4. (12) Sporting Gijón 7 4 0 3 13 - 14 12

jak widać, jeśli chodzi o mecze wyjazdowe są w czołówce ligi, są jednak bardzo bezkompromisowi, albo wygrywaja albo polegają. Spotykają się z drużyną, która na własnym podwórku nie zanotowała jeszcze remisu. Wyznaję zasadę "0" - każde zero w tabeli musi zostać zlikwidowane. Według mnie dla tych drużyn to świetna okazja. Kieruję się tu instynktem, oraz tym, że goście na wyjazdach spisują się znakomicie zaś gospodarze u siebie chcą za wszelką cenę walczyć o punkty, zapowiada się mecz walki, który jak dla mnie może skończyć się remisem.

#2 Udinese - Lazio ILG 2.5 2 1.85

Ekipa gospodarzy nie zanotowała zwycięstwa od 6 kolejek, musi to smucić fanów którzy po świetnym początku sezonu oczekiwali zapewne od drużyny czegoś więcej niż walka o udział w P. Uefa. Goście z kolei są w nieco lepszej formie, bowiem nie wygrali już od 4 spotkań, i tu też sytuacja jest podobna, po obiecującym początku przyszedł czas na obniżkę formy. Obie drużyny mogą poszczycić się podobnym bilansem bramkowym,
10. Udinese 15 6 3 6 21 - 18 21
8. Lazio Roma 15 7 2 6 22 - 19 23

przy czym w przypadku Lazio, lepiej strzelają tylko 4 ekipy, w meczach tych drużyn pada zazwyczaj sporo bramek. Biorąc pod uwagę zawziętość obu zespołów w chęci przełamania formy przewiduję mecz obfitujący w gole. Potwierdza to historia spotkań obu zespołów, która pokazuje, iż wynik overowy miał miejsce bardzo często.

#3 Lyon - Marsylia 2 4.20

Gospodarze nie wygrywają od 3 spotkań, goście w lidze grają w kratkę.

1. Olympique Lyon 17 10 4 3 22 - 12 34
4. Olympique Marseille 17 8 7 2 33 - 21 31

w tabeli dzielą ich zaledwie 3pkt. W tym meczu na szczycie może zdarzyć się wszystko. Mój instynkt podpowiada mi, że goście nie wyjadą z Lyonu bez żadnego dorobku punktowego, mogą pokusić się o zwycięstwo. Te drużyny nie dzieli tak wiele. Chcąc myśleć o mistrzostwie musisz wygrywać w takich meczach.

Wróć do „Bukmacherka”