IMO łatwiej jest podzielić potencjalnych rywali na dwie grupy. Lyon i Arsenal stanowią dla mnie grupę teoretycznie prostszą a Chelsea oraz Inter to grupa gorsza/trudniejsza. Lyon generalnie traktuję jako ekipę mocno średnią (chociaż z kolejki na kolejkę wyglądają coraz gorzej) natomiast Arsenal to IMO drużyna obecnie zbliżonej klasy do Lyonu. Mają kilku świetnych piłkarzy, ale w Lidze Mistrzów trzeba mieć bardzo dobrą drużynę a nie kilka nazwisk.
Chelsea statystycznie wypada bardzo mocno, ale ja uważam, że nie grają lepiej niż w latach ubiegłych. Ich miażdżące statystyki wyjazdowe chyba trochę zaciemniają obraz rzeczywistości. Są mocni, ale nie bardziej niż w ostatnich sezonach a więc można ich ograć.
Najbardziej obawiam się Interu. Bardzo silni kadrowo + piłkarze mogący decydować o losach spotkań + bardzo dobry trener + przypuszczam, że bardzo dobre przygotowanie kondycyjne pod turniej. To oczywiście maksymalny skrót, ale generalnie Interu się obawiam bez względu na to jaki styl (!) prezentują niekiedy w lidze nie wspominając już o LM. Patrząc na ich dotychczasowe dokonania w Europie widzę przede wszystkim awans pomimo naprawdę słabiej gry a przecież oczywiste jest, że stać ich na grę dużo lepszą.
Suma summarum jeżeli trafimy na Lyon/Arsenal to uważam nas za faworytów i odpadnięcie potraktuję jako zdecydowaną porażkę. Jeżeli trafimy na Chelsea/Inter to będzie bardzo ciekawie i żaden wynik mnie nie zdziwi.