Do składu wraca Silva i został powołany na mecz z St.Etienne. Od pierwszych minut nie zagra, ale powinien dostać z ostatni kwadrans. Mam nadzieję, że Emery nie przesadzi i z Realem nie wyjdzie od pierwszej minuty bo przygotowany on nie jest pewnie na 45 jeszcze nawet, a i nie ma co ryzykować.
Swoją drogą powołana kadra mnie zdziwiła dość mocno. W ostatnich meczach na liście znajdowali się nawet piłkarze z Valencia Mestalla, a tym razem jedzie pełna kadra. Awans zapewniony, walka o 1 miejsce w grupie została, ale czy warto ? Chyba lepiej gdyby zawodnicy skupili się na meczu z Realem, który notabene jest dużo ważniejszy, a remis brałbym w ciemno, nawet ze słabo ostatnio grającymi Królewskimi. Bo to wiadomo co wymyśli Ramos
Swoją drogą 'nie mogę' doczekać się już stycznia. Po tym jak rozwiązano kontrakt z Timo (notabene przechodzi do TSG) potrzebny jest nam bramkarz. Ja tam sobie nie chce myśleć co by było gdyby Renan doznał kontuzji. Najlepiej gdyby doszedł do skutku transfer Asenjo, który z kilku powodów jest nierealny, a za piłkarzy pokroju Mory to ja dziękuję. Do tego dochodzi ten młokos Thiago Carleto, który jest nowym R.Carlosem... trochę śmieszne te porównania... a zwykle kończy się na tym, że te transfery to niewypały... do tego wraca cały czas sprawa Keirrisona... ciekawy piłkarz, ale czy już teraz byłby wzmocnieniem... niby strzela sporo tych bramek w tej Coritibe.
Jeszcze coś miłego by nie było pesymistycznie.
Valencia dostała 40 mln. Euro... kasa ma byc wydana na najpilniejsze wydatki. Suma pochodzi z kilkunastu firm etc. Zresztą wkleję taką trochę okrojoną wersję tego newsa z vcf.pl
Swoją drogą jak czytam czasem komentarze to ludzie mnie zadziwiają swoją rozległą wiedzą...Trudne położenie Valencii, wynikające z problemów finansowych, w ostatnich dniach wywołało falę spekulacji na temat przyszłości niektórych zawodników w zespole. Ponadto, niechęć banku Bancaja do udzielenia Valencii kredytu spowodowała, iż działacze Ches zmuszeni byli szukać innych źródeł pieniędzy, z których udałoby się pokryć krótkoterminowe zobowiązania finansowe.
Według najnowszych doniesień udało się pozyskać gotówkę, która pozwoli na pokrycie najpilniejszych wydatków. Pieniądze pochodzić mają od różnych jednostek gospodarczych, które w ostatnich godzinach zadeklarowały swoją pomoc finansową. Kwota, o jakiej mówi się w tym przypadku oscyluje w granicach 38-40 milionów euro. Vicente Soriano zapytany o fakt pozyskania gotówki powiedział: „Te pieniądze w tak skomplikowanym dla nas czasie pozwolą nam iść do przodu”. Źródła, w tym Radio 9, podają, że klub nie włożył wielu wysiłków w przekonanie potencjalnych kontrahentów do przekazania pieniędzy, a zebrana suma pochodzi od sponsorów, którzy wypłacili zaliczki na poczet przyszłych zysków oraz pomniejszych banków. Wynika z tego, że kryzys finansowy w Valencii został chwilowo zażegnany, a gotówki na wynagrodzenia dla zawodników znalazły się w ostatniej chwili. Fakt ten pozwala jednak patrzeć optymistycznym okiem w przyszłość klubu, gdyż przybliża Valencię do wygenerowania zysków płynących z budowy Nuevo Mestalla.
Obasi pasuje tutaj zajebiście do Senny i EmanyViana na St.Etienne tak - ale w ogóle pozbyłbym się go jak najszybciej. Moim zdaniem potrzebujemy takiego zawodnika jak Senna (villareal), Emana (Betis) czy Obasi (Hoffenheim).
EDIT:
Mea Culpa, Silva zagrał już z Espanyolem... co nie zmienia faktu, ze reszta sens ma