Re: Narciarstwo Alpejskie

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Re: Narciarstwo Alpejskie

Post autor: cloner » 17 gru 2008, 17:59

African pisze:a Miller znów dał ciała.
Szkoda gadac nawet. Może w Groden albo Alta Badia będzie lepiej :wink:
African pisze:Oglądaliście ostatnie zawody w La Molinie oraz w Val d'Isere?
Oglądałem, aczkolwiek nie wszystko było transmitowane. Bo np. superkombinacja mezczyzn byla przesunięta o godzinę i start nakladal sie z biathlonem i wszedzie (eurosport, slovenija2 i nrk) pokazywali biathlon :P Także mnie cieszy zwyciestwo Niemki Riesch, ale dziwią mnie jej ogromne rozmiary, na półmetku drugiego przejazdu miala az 2 sekundy przewagi! Zeby skonczyc 1.48 przed drugą alpejka. U mezczyzn także ciekawe wyniki, Carlo Janka, 23 letni utalentowany alpejczyk ze Szwajcarii, pokazal sie w tym sezonie, gdy z 65 numerem przyjechal na 2 miejsce (chyba w zjeździe) :shock: 8)
African pisze:Uradowało mnie też to, że Raich nie ukończył giganta
Mnie też, także fakt, ze Svindal niewiele punktów zdobyl w ten weekend :jupi:

Dzis treningi zjazdów, troszke niespodziewane podium u mezczyzn, Guay, Walchhofer i Lanning. Jedynie 2 miejsce Austriaka mnie nie dziwi, gdyż jest to zdecydowany specjalista od zjazdów. Wsród kobiet najlepsza była Francuzka Marie Marchand-Arvier, ktora wyprzedzila Nadię Fanchini (Wloszka w formie) i Anje Paerson. Lara Gut dopiero 23.

Weekend zapowiada się interesująco, tym bardziej, ze zaczyna sie juz w piatek o 10.45 superkombinacją kobiet, a konczy sie dopiero ... w poniedzialek slalomem mezczyzn :beer:

Wróć do „Inne sporty”