Osobiście uważam, że to rozwiązanie tymczasowe (o ile Emery się zdecyduje na ten ruch). Moretti ma co prawda zadatki na niezłego środkowego defensora ale musiałby się stać cud, by del Horno po sezonie został w Valencii. Okazję ma znakomitą, bo Real to rywal z najwyższej półki, nawet pomimo kryzysu jaki ich toczy. Środowe spotkanie w PUEFA w wykonaniu Baska było znakomite i jeśli powtórzy taki występ jutro, może da do myślenia misterowi.Inferno pisze:No tak , zapomniałem o Carleto... Ale nawet jeśli Moretti ma być przesunięty na środek obrony to wg mnie i tak w ważniejszych meczach na lewej stronie będzie grał Włoch.
Mam nadzieję, że Unai nie chce iść na wymianę ciosów. To najgorsza taktyka jaką można obrać na Real. Oczekuję raczej gry z kontry. Obrona Królewskich jest niekompletna. W środku zagra prawdopodobnie Metzelder, piłkarz mało zwrotny. Spotkanie z Barcą zagrał świetne, ale Real zagrał to co Niemiec lubi. Głęboko cofnięta linia obrony pozwalała mu brylować. Jutro Real nie może tak zagrać, nie przed własną publicznością. Liczę na to, iż nasi ofensywni gracze będą dzięki temu mieli więcej miejsca. Odnośnie taktyki, to spodziewam się raczej 4-2-3-1 (oczywiście, jeśli Silva wyjdzie od 1 minuty).Inferno pisze:Ciekawi obecność Zigica, czyżby przekonał do siebe Emery'ego? A może przejdziemy na 4-4-2?
Real jednak bez Sneijdera, to duża strata dla rywali. Zresztą nie jedyna, bo do tego absencje Diarry, RVN czy De Le Reda.
O wyniku się nie wypowiadam, jest tyle roszad i problemów po obu stronach, że żadne rozstrzygnięcie mnie nie zdziwi. Choć oczywiście liczę na zwycięstwo