Re: Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Re: Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Post autor: Kluchman » 30 gru 2008, 15:20

nie patrzylbym na niego przez pryzmat gry w arsenalu i chelsea. to byl mlokos, a konkurentow mial niebylejakich.

ja nie jestem przekonany, ze to bedzie akurat strzal w 10-tke, bo takich pilkarzy, z ktorymi mozna to stwierdzic bez jakiegokolwiek zawahania, gdy przechodza do wielkiego klubu jest niewielu. jednak jestem pewien, iz nie bedzie to klapa, a ryzykowac czesto warto.

moze nie tyle glowa calderona do transferow - tym razem. decyzje podejmuje dyrekcja sportowa i co wazne - wiele wskazuje na to, ze ramos chce nauczyc dzialaczy, ze to jego zdanie sie liczy najbardziej i to on dobiera pilkarzy. naprawde wierze, ze mu sie uda to osiagnac, bo czesta samowola zarzadu bywa irytujaca. jestem pewien, ze lass to pomysl juande. mijatovic predzej by sobie wymyslil kogos innego... albo w ogole nie kupil dm'a.

czy polityka transferowa realu jest zla? nie wiem, nie przesadzalbym. nie mozna calderonowi odmowic, ze odkad objal prezydenture real zdobyl dwa mistrzostwa i superpuchar. przy zlych transferach byloby to niemozliwe, a niewypaly zawsze sie trafia. calkowicie przebudowano i odmlodzono zespol. byc moze az za bardzo zmierzamy w strone arsenalu (choc graczy w wieku ramseya jeszcze nie sprowadzamy i przyszlo kilku pilkarzy doswiadczonych). ale mi to w sumie pasuje. moze dlatego, ze mijatovic bardzo trudnych operacji po prostu przerowadzac nie potrafi. tak czy inaczej ma to swoje plusy. mozna i nalezy sie czepiac kompetencji "negocjatora". wazne jednak, ze mial jakas wytyczona droge. teraz niech po prostu wykonuje polecenia trenera. wtedy polityka transferowa bedzie zdrowsza.

Wróć do „Hiszpania”