nie.
nie musze kibicowac barcelonie, zeby lubiec ogladac ich mecze, skoro podoba mi sie ich gra. jak straca punkty bede zadowolony, a jak wygraja to tez nie bede rozczarowany bo spedzilem czas ogladajac dobra pilke. czyli co by sie nie dzialo nie bede zalowal - czysta korzysc. skoro ty mozesz ograniczac sie do ogladania swojej druzyny, a cala reszta jest be to twoj problem.
jak arsenal gral ciekawa pilke to rowniez ogladalem ich mecze kiedy moglem. a skoro teraz nie graja nic szczegolnego to czesto jesli juz ogladam decyduje sie w tym czasie na inny mecz, ktory interesuje mnie bardziej.
naprawde nie jest tak, ze na realu konczy sie moje postrzeganie futbolu (choc oczywistym jest, ze zawsze wybiore mecz swojej druzyny) i nic innego mnie nie interesuje, albo zachowuje sie jak ignorant. to dla mnie glupie. nie odczuwam potrzeby wspierania ktorejs ze stron, by moc z przyjemnoscia obejrzec ciekawy mecz. i nie przeszkadza mi w trakcie ogladania, ze z bordowo-granatowym klubem nie sympatyzuje.
albo lubisz pilke i swoj klub. albo tylko swoj klub. albo tylko pilke bo takie osoby tez sie znajda. twoj wybor.